Margit med abyssinieren Wimmerhales Blue Vixen, som nu har papir på, at den hører til blandt verdens smukkeste katte. Privatfoto

Margit med abyssinieren Wimmerhales Blue Vixen, som nu har papir på, at den hører til blandt verdens smukkeste katte. Privatfoto

Wimmerhales Vixen er en Verdensvinder

Skanderborg har ikke alene Danmarks smukkeste festival. Nu er vi også hjemsted for verdens smukkeste kat

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

”Bare at have sådan en smuk kat, det er en enorm stor glæde i sig selv, men som opdrætter har det også meget stor betydning, fordi det er en anerkendelse af det store arbejde, jeg har lagt i at være opdrætter. Og så åbner det døre til at samarbejde med andre dygtige opdrættere, som arbejder med racen.”
Margit Bøgeskov Thomsen fra Skanderborg har huset fuld af katte og en af dem er noget helt, helt særligt. Den hedder Wimmerhales Blue Vixen, i daglig tale bare Vixen, er en blå abyssinier, og så er den ganske enkelt bare verdens smukkeste kat.
LÆS OGSÅ: En ganske miserabel kattepine
Det fik Vixen papir på, da den sammen med Margit i november deltog i et Worldshow i Haag, hvor 1700 katte fra hele verden var samlet for at kåre de smukkeste i forskellige klasser. Her var katte fra fjerne steder som Kina, Malaysia og Brasilien, og så altså Vixen fra Skanderborg.
”Danmark placerede sig flot med hele fem verdensvindere,” fortæller Margit, der har opdrættet abyssiniere i mere end 20 år.
”Det kræver sin kat at deltage i et Worldshow, og det gør det ikke alene at være smuk. Katten skal kunne klare menneskemyldret og aktiviteten på så stort et show, og den skal kunne præsentere sig flot, og det gjorde Vixen. Hun tog det med knusende ro på scenen og var udadvendt og nysgerrig,” fortæller Margit stolt om Vixens store dag på Worldshowet.

Respekt om racen

For selvom abyssinieren er en showkat af natur, så ligger der også et stort arbejde bag den fornemme titel med at socialisere katten lige fra den er ganske lille killing.
LÆS OGSÅ: Katte smides væk som affald
Et arbejde der ifølge Margit er kendetegnende for opdrætterne i klubberne under Felis Danica, der udover at føre stambog over racekatte også uddanner og informerer opdrætterne om alt lige fra socialisering til sundhed.
”Det er nok også derfor, Danmark kan brillere med hele fem verdensvindere,” konstaterer hun.
Selvom Vixen nu har internationale dommeres ord for, at hun er verdens smukkeste, så kommer hun ikke til at indbringe sin ejer en masse penge som avlskat.
”Nej, det er overhovedetikke den vej, jeg som opdrætter ønsker at gå. Desuden er Vixen steriliseret. Jeg lægger meget stor vægt på sundhed i mit arbejde med racen, og der kom hun altså ikke gennem nåleøjet,” griner Margit.
”Pengemæssigt er titlen derfor ikke noget, der giver pote, så at sige, men det er heller ikke det, jeg lægger vægt på som opdrætter. Her handler det om sundhed og kvalitet og om at have respekt for en race med en lang historie. Og her har det betydning i forhold til, hvem man kan komme til at arbejde sammen med af andre internationale opdrættere, at man har en verdensvinder.”
At det er tilfældet, kan Margit allerede dokumentere. Senere i november hentede hun nemlig en ny hankat hjem fra USA til det videre avlsarbejde. Han skal bruges både i Danmark og Sverige hos andre abyssinieropdrættere.

Publiceret 11 December 2017 17:00