Skanderborg nappede mægtige BSV

’The Green Gunmen’ tog igen fusen på et af de helt store hold og vandt for anden kamp i træk en sensationssejr

888Ligaen Skanderborg Håndbold – BSV 24-20 (8-11)
Målscorere Skanderborg Håndbold: Jonas Eichwald 6, Morten Balling 4, Nikolaj A. Nielsen 4, Morten Kirk Olesen 3, Martin Mauer Larsen 3, Andreas Væver 2, Kristian Bonefeld 1, Frederik Ladefoged 1.
Læs også: Sikker sejr over AGF - og tæt kontakt til toppen
Efter den flotte og forløsende sejr i sidste uge i Aalborg stod der arvefjendeopgør mod BSV på dagens menu i Orangeriet. Formkurven har været opadgående længe, men det store spørgsmålstegn var om vi turde håbe på point mod formstærke BSV, der havde vist skræmmende offensive takter, senest med hele 40 mål hjemme mod Mors-Thy i sidste spillerunde.
Gæsterne fra BSV kom med hele truppen intakt, inklusive den nyindkøbte målvogter fra Slovenien, mens vi selv måtte stille til start med Kasper Irming og Andreas Væver direkte fra sygesengen.
Viljen var helt klart til stede i truppen, men der var også en naturlig realisme omkring opgaven mod det måske mest formstærke hold i ligaen.

Levende mur

Fra kampens start var der i hvert fald ingen tvivl om, at The Green Gunmen var klar til at spille deres chance. Foran 2-0 efter 5 minutter og her så man allerede hvilken defensiv, de grønne havde tænkt sig at gå til opgaven med. Kristoffer Laursen var fra første angreb en levende mur foran et heroisk kæmpende forsvar, der tog sig kærligt af både Markussen og Skube i bagkæden, og i særdeleshed de to stregstjerner i form af Knudsen og Nøddesbo.
De to tidligere landsholdsspillere fik slet ikke den rolle i kampen, som forventet, og det kan udelukkende tilskrives den fornemme fight i Skanderborgs defensiv. Vi var perfekt indstillet, og de defensive opgaver blev løst til UG med kryds og slange over alle 60 minutter, hvilket kun 20 BSV-mål var det synlige bevis på.

Cheftræner Nick Rasmussen har fundet den helt rigtige formel for sit mandskab, der i de seneste to kampe har imponeret med sejre over Aalborg og BSV. Foto: Ole Nielsen

Cheftræner Nick Rasmussen har fundet den helt rigtige formel for sit mandskab, der i de seneste to kampe har imponeret med sejre over Aalborg og BSV. Foto: Ole Nielsen

Skidt afslutning

Midtvejs i 1.halvleg var alt helt lige ved 5-5, men i den sidste halvdel af halvlegen begyndte der at indsnige sig for mange fejl i angrebsspillet. En BSV timeout efter 20 minutter ved 8-6 til Skanderborg betød at gæsterne gik i 7 mod 6 angrebsmæssigt, hvilket gav lidt medvind i målscoringen for Peter Bredsdorffs tropper. Til gengæld var det starten på en dårlig offensiv periode for Skanderborg, der slet ikke formåede at score de resterende 10 minutter af halvlegen. BSV ændrede 8-6 til 8-11 med 5 mål i træk frem mod pausen, og det gav lidt panderynker blandt de 1.400 feststemte tilskuere i Orangeriet.
De panderynker skulle dog vise sig at være spild af gode ansigtstrækninger. The Green Gunmen kom stærk ud fra pausen og fik hurtige reduceret tremåls-pauseføringen. Efter 11 minutter lavede Nikolaj A Nielsen sæsonens flotteste mål i Orangeriet, til 13-14, efter en genial frispilning på stregen, og temperaturen i Orangeriet steg til grader der var Cigaræsken på Morten Børupvej værdig. Efter 48 minutter fik vi endelig kontakt og kom på uafgjort 17-17 og der var serveret en ægte gyserafslutning for de mange grønne fans.

Igen grøn føring

BSV forlangte som i 1. halvleg timeout efter 20 minutter ved 18-18, men det taktiske minut kom Skanderborg bedst fra. Martin Mauer Larsen bragte os efterfølgende på 19-18, den første grønne føring efter pausen, og herfra så vi os ikke tilbage. De sidste 10 minutter vandt vi med 6-2, på trods af et brændt straffekast ved 20-19. Eneste reelle trussel var Nikolaj Øris, der blev gæsternes topscorer med 7 mål, mens vores defensiv havde fuldstændigt styr på de øvrige BSV-angribere.
Kristoffer Laursen holdt det høje niveau gennem hele kampen, og Bertram Obling var igen eminent som straffekastbødlen og reddede 2 ud af 3 forsøg fra straffepletten.

Sygdom drillede

Nikolaj A. Nielsen spillede en flot kamp på stregen med 4 mål på ligeså mange forsøg, og rigtigt mange spillere leverede en rigtig flot indsats i en helstøbt holdindsats. Kasper Irming gjorde før pausen, hvad han kunne med sygdom i kroppen, men måtte efter 30 minutter erkende, at der ikke var kræfter til rådighed i den tilstand, men heldigvis var der i dag andre der tog over på hans normale position.
Andreas Væver kæmpede sig imponerende igennem kampen med stort set fuld spilletid trods influenzalignende sygdom, og den præstation kunne der ikke sættes mange fingre på.
11 kampe henne i sæsonen har vi fået hul på bylden og med to sejre i træk ser det hele nu pludseligt meget lysere ud. Det var en sand fornøjelse at opleve tæt på 1.400 tilskuere, hvoraf mindst 1.300 var fra Skanderborg, og de gav lige præcist den opbakning, som drengene behøvede. Der har været mange skuffelser igennem sæsonen, men i dag viste vores fans sig som rigtige grønne fans.
TAK Skanderborg, for opbakningen, den giver virkeligt mod på at fortsætte det hårde arbejde videre i turneringen og spillerne nød opbakningen i fulde drag.
Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 21 November 2017 16:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV