DEBAT:

Hvad skal man tro?

Af
Ole Hanberg

Klanghøj

Låsby.

Der er tilsyneladende i løbet af få dage store ændringer i politikernes holdninger, så store, at man meget let kan være i tvivl om, hvorvidt der er tale om sande vendepunkter, eller det, som så ofte før, er fed valgflæsk i den store stil.
Desværre var jeg ikke til valgmøde på Låsby Skole 9. november, da jeg ikke er på facebook og ikke via andre medier havde set mødet annonceret, men hvis man efterfølgende skal tage det skrevne ord for sandhed, er det da virkelig glædeligt, at så mange politikere i løbet af så kort tid har skiftet standpunkt.
Så sent som 7. november var der et flot dobbeltopslag i Midtjyllands Avis, og hvis man nærlæser, hvad politikerne udtalte, var der kun 4 partier ud af 10, der ville bevare Søndervang, resten mente, at man kunne.
Der er enorm forskel på at ville og at kunne, så det er helt fantastisk, at alle, blot to dage senere, nu virkelig vil bevare Søndervang. Selv borgmesteren har, ifølge en politiker fra samme parti skiftet mening, jeg vil dog gerne have hans eget direkte tilsagn om bevarelse, men dette sker næppe nogensinde, idet han som sædvanlig vender tilbage til 2015, hvor der, efter min mening blev begået en kæmpe fejl, som man ikke vil indrømme. Borgmesteren har tilsyneladende ikke andet at byde ind med, og det er efter min mening ikke godt nok.
Finn Sander har været foruroligende tavs omkring Låsby, også på det allersidste, det er ikke gode tegn.
Ud fra, hvordan tilfredsheden er på såkaldte friplejehjem, kan man vel egentlig håbe på, at Søndervang kan overleve som friplejehjem.
Man har som almindelig borger ikke den fornødne indsigt i kommunens økonomiske transaktioner, men hvis der er cirka syv mio. kr. gæld i Søndervang, lyder det af meget, da der tilsyneladende ikke er brugt penge til noget som helst efter sidste renovering og tilbygning for mange år siden, men naturligvis skal en sådan gæld indgå i forhandlinger med en evt. køber.
Det er virkelig glædeligt at læse de seneste referater og indlæg omkring Søndervang, desværre er der langt imellem, hvad politikere siger lige før et valg, til hvad de siger, og ikke mindst mener og gør, efter et valg. Der er meget langt fra, hvad man kan, til hvad man skal.
Det bliver særdeles spændende at følge udviklingen efter 21. november, og se om politikerne kan huske, hvad de lovede før valget.

Publiceret 19 November 2017 07:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV