DEABT:

Nej til højhus i Galten

Mariann og Svend Ove Jørgensen, Elværksvej 6, på vegne af Borgergruppen mod højhusbyggeri i Galten

Borgergruppen, der bor tæt på Torvet, der minimum tæller ca. 20 husstande, vil blive kraftigt generet af de påtænkte højhuse på Torvet, hvis de bliver en realitet.
Vi er meget utilfredse med at få udsigt til to højhuse á 22 meter.
 

Det er hele 10 meter højere end den nuværende posthusbygning. Og højere end Generatoren på Elværksvej.
 

Fordi to så massive høje bygninger i op til seks etager, vil skæmme hele bybilledet. Skæmme vores nyrenoverede torv med en klodset høj bygning og vil gøre nærmiljøet storbyagtigt.
 

Det er vi slet ikke interesseret i. Det er jo ikke på Manhattan, vi bor.
Fordi det vil også medføre øget trafik på Torvet og ikke mindst på Elværksvej med 24 nye boliger, både i bygningsfasen og ikke mindst senere, med tilhørende parkering. Hvis parkeringsbåsene er smalle og beboerne ikke orker at bruge tid på at parkere, så kræver det påpasselighed at parkere, når der er lidt plads. Og sandsynligvis vil der tilhøre mere end en bil til hver bolig.
 

Da det formentlig henvender sig til de grå seniorer, så forestil dig at fejre en 70 års fødselsdag med masser af gæster og hvad det vil medføre af parkeringskaos. Ikke mindst hvis der er flere biler end parkeringsbåse, ser vi kaos af biler og evt. sammenstød, i og med at der også kører seks busser i timen på Elværksvej.
 

Formentlig vil der så blive parkeret ulovligt på den private-fællesvej, der støder op til. Det er beboerne ikke interesseret i!
 

Byggeriet vil forringe ejendomsværdien på vores huse, og under opførslen vil det påvirke med udgravninger, trafikkaos og evt. pilotering. Det kan få vores huse til at revne i fundamentet, og medføre sætningsskader. Det kan blive rigtig dyrt.
 

Ydermere vil højden påvirke de nærliggende haver med skygger, lige så langt ud fra bygningen, som den er høj. Det vil sige en kæmpe radius.
 

Det giver ligeledes mos på og i de omkringliggende haver og på tagene.
 

Der bliver ingen sol og kig til himlen, hvis bygningerne bliver en realitet.
 

Desuden er der planer om at bygge altaner på begge bygninger, både mod syd, øst og mod vest, så vi får følelsen af at blive overbegloet, fra altanerne, der vender øst/vest. Imod syd er ud til torvet.
 

Vi ser også med bekymring på, at de forretningsdrivende i området, der er for byggeriet, glemmer os der handler i området og som har støttet dem i mange år.
 

Derfor vil vi foreslå tæt-lave klyngehuse eller to bygninger med højst tre etager, og med tag på 45 graders hældning. Uden altaner, eller med franske altaner, så kan man i stedet nyde solen i de tilhørende grønne områder. Vi er ikke imod, at der bygges på torvet, ej heller er vi imod, at der kommer mere liv på vores torv, så der stadig kan handles lokalt, og bevare vores forretningsliv i byen.
 

Det vil få os alle ned på jorden igen.
 

Det skulle gerne stadig være Galten/Skovby, hvor det gode liv leves.

Publiceret 18 November 2017 09:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV