DEBAT:

Mobildækning er skidt

Af
Birte M. Andersen

byrådsmedlem (V)

I Skanderborg Kommune fremhæver vi ofte vores gode beliggenhed og vores gode infrastruktur.
 

Når det gælder mobildækning, holder denne opfattelse dog ikke helt.
 

Det var meget tankevækkende, men også forstemmende forleden dag at besøge en gruppe borgere i Javngyde ved Ry. Sammen med den ansvarlige minister for teleområdet fik jeg her i praksis beskrevet de store vanskeligheder, dagligdagen byder på, fordi der er ingen eller ringe mobildækning.
 

Der var eksempler på hjertetilfælde hvor Falck folk måtte løbe op på bakken, for at få kontakt til sygehuset.
 

Under arbejde i forsamlingshuset blev en pulsåre beskadiget, det var umuligt at ringe 112.
 

En mor alene hjemme med et sygt barn kunne ikke ringe til vagtlægen.
Flere har opgivet hjemmearbejdspladser. En blomsterforretning blev startet op, men måtte opgive. Hyppige problemer med forbindelse til hjemmeplejen – alt sammen på grund af manglende mobildækning.
 

Det er eksempler på problemer og virkeligheden i det daglige for borgerene i og omkring Javngyde.
 

Det er simpelthen ikke godt nok. Mange af os kender også til, hvordan forbindelsen bliver afbrudt, når vi kører ved Bjedstrup.
 

Vi skal have gjort noget ved disse ting. Jeg har aftalt med ministeren, Lars Chr. Lilholt at han vil følge op på disse problemer, som vi helt konkret fik forklaret. Jeg vil holde minis-teren fast på hans tilsagn, og efter valget vil jeg gå til borgmesteren og administrationen i vores egen kommune og bede om at få af vide, hvad kommunen har gjort og hvordan den vil følge op for at få løst disse problemer med manglende mobildækning.
 

Vi lever altså i 2017. Det er ikke rimeligt at borgere i en kommune som Skanderborg, skal lades i stikken på denne måde. De fratages muligheden for at udøve deres erhverv, og de bliver hægtet af vores sundhedssystem. Det skaber utryghed og er helt uacceptabelt.

Publiceret 18 November 2017 12:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV