DEBAT:

Stil krav til leverandører

Af
Charlotte Vindeløv

byrådskandidat for SF.

Den seneste tids (endnu engang fristes man til at sige) læk over virksomheder, som ikke betaler deres skat her i landet, underminerer vores velfærdsmodel.
 

Det er rystende, at moralen og etikken ligger så lavt, når man i den anden ende gerne vil have service fra det offentlige.
 

Vi har en velfærdsmodel, som bygger på tilliden til, at man anerkender de samfundsbestemte pligter. Og de rettigheder, som medfølger af pligten, kan kun give pengene igen, hvis de er blevet betalt.
 

Skattekronerne skal dække service til vores børn, unge, handicappede, syge, ældre osv. Vi har udsatte grupper, som er afhængig af denne service – ligesom man selv kan bliver ulykkeligt ramt i form af skilsmisse, sygdom, ulykke o. lign. Dermed har vi alle glæde af vores fælles husholdningspung.
 

Med det i mente bør byrådet som øverste ansvarlige for borgernes skattemidler iværksætte en kontrol af kommunens leverandører.
 

Erhvervslivet har forhåbentligt også en interesse i, at konkurrencen er baseret på fair og lige betingelser.
 

Udgangspunktet må være, at en virksomhed, som unddrager at betale skat, ikke bør være leverandør til Skanderborg Kommune.

Publiceret 17 November 2017 13:33

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV