Nyt plejecenter i Ry bliver et fællesskabets hus

Mange mødte op, da første spadestik til det nye plejecenter i Ry blev taget

Af
Af Eva Lund Sørensen

Det var i selskab med mange glade tilskuere, at Socialudvalgsformand Christina Bottke (V) med hjælp fra tre kommende beboere tog det første spadestik til det nye plejecenter i Ry. Inden der officielt blev taget hul på byggeriet, afslørede formanden til klapsalver fra de fremmødte at navnet på det nye plejecenter bliver 'Fællesskabets Hus Ry'.
Læs også: DEBAT: Vi vil skabe institutioner med indhold
Der havde været overvældende 138 navneforslag til det nye center, men det var ifølge Christina Bottke netop 'Fællesskabets Hus Ry', som bedst favnede den sympati og varme, som man håber bliver kendetegnene for det nye hus.
”Vi håber i Socialudvalget, at I alle - beboere, pårørende, medarbejdere og borgere her i Ry - får lyst til at tage huset til jer, og at det dermed bliver et hus, der giver endnu flere muligheder for fællesskaber,” understregede Christina Bottke.
Udvalgsformanden lagde samtidig vægt på, at det nye plejecenter, der rummer boliger til 72 ældre, skal danne trygge rammer for demente borgere, og være et hus, der både er nutidigt og kan favne fremtiden.
Efter det første spadestik var taget, blev de fremmødte inviteret på kage, en varm kop kaffe og fællessang på Ryvangen.

Publiceret 13 November 2017 11:45

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV