DEBAT:

En ond drøm - eller? ...

Pia Jensen og Knud E. Dyhr, Kastanievej 20, Skanderborg

Kan det virkelig passe, at byrådet - i samarbejde med Skanderborg Andelsboligforening (SAB) - planlægger at bygge tre højhuse i 6- og 7 etager på Vesterskovvej, - midtbyens højeste top???

De tre blokke skal indeholde ca. 80 lejligheder, hvoraf de 40 planlægges som flygtningeboliger. Sammenlagt med den på stedet allerede eksisterende boligblok forbeholdt flygtninge, kan det forventes eventuelt at ende som en ghetto, hvilket jo vil være at gå stik imod den nuværende landsdækkende integrationspolitik, der netop - for at fremme integration - fokuserer på en spredning af mennesker af anden etnisk herkomst.
 
LÆS OGSÅ: Kritik af højt byggeri

Da nybyggeri til flygtninge åbner op for et klækkeligt økonomisk tilskud (to-partsaftale af 18.03.16) kan jeg (og flere) fristes til at tænke, at byrådet - sammen med SAB - er i gang med at bage en økonomisk 'rævekage', netop for at få fingre i disse penge.
Det bliver jo en bekostelig affære for SAB at få revet den høje skorsten og sundhedshuset ned.

Tidsfristen for ovennævnte tilskud er udgangen af 2017, hvilket kan forklare, at lokalplanforslaget tilsyneladende skal hastes igennem - åbenbart helst uden for megen indflydelse/indblanding af borgerne - både fra nærområdet og byen som helhed!

Byggeriet vil fuldstændig ødelægge et - indtil nu - attraktivt boligområde. Det vil give uanstændige skygge- og indbliksgener for mange boliger, og da der ikke tilnærmelsesvis planlægges det nødvendige antal p-pladser, vil det også medføre kæmpe trafikproblemer i midtbyen.

Set i lyset af ovenstående forventer vi, at embedsmænd og politikere kommer til fornuft og overholder den nuværende kommuneplan, der muliggør byggeri i maksimalt tre etager.

Publiceret 10 November 2017 14:15

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV