Skoledyst i cricket:

Virring Skole møder Realen

130 skoleelever fra Skanderborg realskole og Virring Skole mødes i morgen til cricketdyst

Idrætslærerne på Virring Skole og Skanderborg Realskole fik så meget smag for sporten, da de i forsommeren sammen med idrætslærere fra flere andre af kommunens skoler deltog i et cricketkursus, at de nu har arrangeret en cricketdyst mellem de to skoler.
 
130 elever fra 3.-5. klasse fra de to skoler deltager er klar til dyst i morgen, torsdag 12. oktober, klokken 9-13 på Skanderborg Cricketklubs bane på Birkevej i Skanderborg.
 
Cricketkurset og stævnet er arrangeret af Skanderborg Cricketklub, Dansk Cricket-Forbund og Skanderborg Kommune i fællesskab.
 
“Vi vil gerne styrke foreningslivet i kommunen, og forskning viser, at et direkte møde med små sportsgrene har stor effekt i forhold til at få flere børn ind i foreningerne på den lange bane,” siger Claus Langergaard, konsulent i Fagsekretariatet Børn og Unge i Skanderborg Kommune.
 
Dansk Cricket-Forbund har stillet cricket-udstyr til rådighed for eleverne på de to skoler i tiden frem mod stævnet den 12. oktober. Eneste krav var, at udstyret også blev stillet til rådighed for eleverne i frikvarterne.
 
“For os er stævnet en unik chance for at vise en sjov, men overset sportsgren frem. Vi vil selvfølgelig gerne tiltrække nye medlemmer til cricketklubben, men det handler i høj grad også om at hjælpe med at få børn op af stolen og vise et alternativ til de store etablerede sportsgrene. Vi har købt en vandrepokal, fordi vi gerne vil gentage skolestævnet til næste år,” siger Torben Knudsen, ungdomsansvarlig i Skanderborg Cricketklub.
 
Cricket-samarbejdet er det første af sin slags i Skanderborg Kommune, men ikke det sidste. Der er for eksempel også et konkret initiativ på vej sammen med Taekwondoklubben Moosa i Skanderborg, og andre idrætsklubber er meget velkomne til at kontakte kommunen med henblik på et samarbejde.
 
jbe

Publiceret 11 October 2017 14:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV