Massiv interesse for det lokale vandselskab

Med forbrugervalget i oktober åbner Skanderborg Forsyning muligheden for, at forbrugervalgte kandidater kan træde ind i bestyrelsen

Skanderborg Forsyning forventer lidt af et kampvalg, når alle vand- og spildevandskunder i Skanderborg Kommune fra den 13. oktober får mulighed for at stemme to kandidater ind og sidde med ved bestyrelsesbordet i virksomheden på Døjsøvej i Skanderborg. Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.
 
Virksomheden topper nemlig kandidatfeltet i forsyningsbranchen med en helt overvældende interesse for at være med til at bestemme retningen for virksomheden, og det giver forsyningen forhåbning om, at også forbrugerne kan lokkes til stemmeurnerne.
 
"Traditionelt set er vand og spildevand ikke noget man som almindelig forbruger viser den store interesse. Det forventes bare at fungere. Men vi har i dag en ny rolle, hvor vi lokalt blandt andet skaber nye rekreative områder sammen med borgerne, når vi er ude og klimasikre, og i branchen, hvor Skanderborg bliver det nye center for udvikling af nye teknologiske løsninger gennem AquaGlobe. Det har boostet kendskabsgraden og interessen for vand, og det vi kan i Danmark – også blandt forbrugerne," siger direktør i Skanderborg Forsyning Jens Bastrup.
 
Forbrugerne kan stemme på én blandt 13 opstillede kandidater til en bestyrelsespost i det lokale vandselskab. Kandidaterne kan ses på forsyningens hjemmeside, og det er også herfra man som forbruger kan stemme fra den 13. – 27. oktober. Den digitale løsning gør det nemt at stemme, men det har også den fordel at kandidaterne kan linke direkte til valget fra bl.a. sociale medier.
 Forbrugervalgte rykker forsyningen

I Skanderborg Forsyning er det lykkedes at gøre bestyrelsesarbejdet spændende og attraktivt, og det skyldes ikke mindst indførslen af forbrugervalgte medlemmer.Nuværende bestyrelsesformand Henrik Müller ser meget positivt på diversiteten i bestyrelsens sammensætning. Han tilføjer:
 
"Jeg er stolt af de resultater, vi har skabt i Skanderborg Forsyning, og jeg er rigtig glad for de bestyrelsesmedlemmer, der er valgt blandt forbrugerne. De har gode vinkler og perspektiver på vores strategiske arbejde og har rykket os markant nærmere vores vision om at være Danmarks mest moderne forsyningsselskab."
 
Resultatet af valget annonceres i starten af november, når stemmerne er validerede. Her vil den kandidat med flest stemmer få en plads i bestyrelsen fra den 1. januar 2018, mens kandidaten med næstflest stemmer skal godkendes af generalforsamlingen inden bestyrelsesposten er sikret. 

Publiceret 11 October 2017 06:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV