Debat:

Børn? Hvad skal vi med dem?

Jørn Simonsen, Vestervej 1, Skanderborg, medlem af Alternativet

Så er den gal igen! En ny trivselsmåling viser, at børn ikke trives i skolen. Politikere viser handlekraft og sætter straks nye mål for, hvad skolerne skal gøre. Der skal laves handleplaner, forældrene skal lære af gøre deres børn robuste, så de kan klare de vilkår, vi byder dem, mobbeplaner, trivselsplaner, medindragelsesplaner, synlig læring.
 

Der mangler ikke planer fra handlekraftige voksne, der oprigtigt bekymrer sig om Danmarks fremtid i en konkurrenceorienteret global verden, hvor børnene skal sørge for, at vi er nr. 1 i verden! Men er der nogen, der spørger børnene? Eller dem der arbejder med børnene?
 

Selvfølgelig skal børn ikke mistrives. Det er da klart! Men måske trives børnene ikke i den verden, vi tilbyder dem? Helt ned i børnehaven skal børnene have individuelle læringsplaner og mål, så de hele tiden kan optimere deres læring og prøve at nå de mål, voksne har opstillet for dem.
 

De skal hele tiden opfylde nye mål, nye krav om individuelle præstationer, så de er klar til at opfylde de voksnes drøm om et samfund i konstant vækst som er verdens nr. 1.
Er børn bare ufærdige voksne? Handler børns opvækst og skolegang kun om, hvad de skal som voksne? Handler det kun om individuelle præstationer? Kun om mig? Er det virkelig det, vi vil med vores børn? Hvor blev tanken om det gode børneliv af?
 

Hvorfor taler vi ikke om, hvad vi ønsker for vores børn, mens de er børn? Hvordan vi skaber et godt liv for vores børn, mens de er børn? Hvordan vores børn får en god skolegang? Hvor blev fællesskabet af? Hvad vil du med dit barn? Hvad ønsker du for dit barn? Hvad vil du byde dit barn?
 

Har det betydning for dig, når du skal stemme til kommunevalget? Giver du din mening til kende?

Publiceret 05 October 2017 14:00

SENESTE TV