Skanderborg Kommune sælger rådhus

To investorer har betalt 23,65 mio. kr. for to ejendomme

Af
Byggeri

Det tidligere rådhus i Adelgade har været udbudt til salg som to ejendomme - Adelgade 36 og Adelgade 44-46. Byrådet besluttede i aftes at sælge til to investorer, som vil lave boliger og erhvervslokaler på grunden. Det oplyser Skanderborg Kommunen i en pressemeddelelse.
 

Det tidligere rådhus på Adelgade 44 spiller en vigtig rolle for byfornyelsen i Skanderborg, og der er blevet arbejdet intenst med salget og med at lave gode rammer for grunden.
I går blev der sat et punktum, da Byrådet besluttede at sælge de to ejendomme kaldet Adelgade 36 og Adelgade 44-46.
 

Byrådet vedtog at sælge Adelgade 36 til I/S Østervangsvej v/ René Holst og Morten Lykke for 8.650.153 kr. Skanderborg Kommune modtog fire bud på ejendommen.
Adelgade 36 forventes at blive ombygget til boliger. Det sker inden for rammerne af den lokalplan for Skanderborg Byskole (lokalplan nr. 1118), som Byrådet vedtog for nylig.

Boliger og et nyt torv

Den nordlige del af det gamle rådhus, der kaldes Adelgade 44-46, har været udbudt som projektejendom. Skanderborg Kommune har fået fire bud, og Byrådet pegede på et fælles forslag fra Bach Invest ApS og Laban Arkitekter.
 

Projektet indebærer, at de eksisterende bygninger vil blive nedrevet, for at give plads til nye bygninger og en torvedannelse omkring den gamle politistation. Det skal være med til at gøre denne del af midtbyen levende.
 

Adelgade 44-46 blev solgt for 15 mio. kr. Der bliver nu sat gang i arbejdet med at lave en såkaldt projektlokalplan for området. Udgangspunktet for denne lokalplan bliver projektet fra Bach Invest ApS.
 

“Vi er glade for, at salget af rådhusgrunden nu er faldet på plads. Det er to spændende projekter, som giver et løft til Skanderborg,” siger borgmester Jørgen Gaarde (S).
 

De to bygherrer glæder sig naturligvis over at have vundet udbuddet.
 

“Som bosiddende i Østjylland og som brugere af Skanderborg både kulturelt og til indkøb er vi meget begejstrede for den udvikling, byen har gennemgået. Vi ser store vækstmuligheder også for Skanderborg fremover, og vi håber, at vi - gennem den nænsomme og smukke renovering af den gamle rådhusbygning til attraktive boliger - kan være med til at styrke den vækst og det potentiale, Skanderborg har,” siger René Holst, direktør for I/S Østervangsvej.
 

Jesper Bach fra Bach Invest ApS siger:

“Jeg er utrolig stolt over, at vi har vundet konkurrencen omkring det gamle rådhus i Skanderborg og ser det som et kæmpe privilegium at få lov til at udvikle en så central del af Skanderborgs by og historie. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Skanderborg kommune og til at skabe en bygning og et område, som bidrager til en bedre hverdag for Skanderborgs borgere.
 

Administrationen i Skanderborg Kommune flyttede fra det gamle rådhus i oktober sidste år.

Og fra den anden siden ... Laban Arkitekter

Og fra den anden siden ... Laban Arkitekter

Publiceret 05 October 2017 15:30

SENESTE TV