Fart på Nicklas Nielsen igen

@Byline.emne:Motorsport Hørning Danske Nicklas Nielsen satser på at gøre en rigtig god figur og lægge et fundament for sin fremtidige karriere som racerkører, når man i de næste to løbsweekender afgør det tyske ADAC Formel 4-mesterskab på først Sachsenring og dernæst Hockenheimring. “Jeg har haft en god sæson indtil begyndelsen af august, hvor jeg blev påkørt på Nürburgring, så bilen kippede helt rundt og blev totalskadet. Det satte mig en del tilbage i forhold til det tyske mesterskab, så jeg går benhårdt efter at vinde løbene i de kommende weekender,” siger 20-årige Nicklas Nielsen fra Hørning.

Hurtigst på testkørsel

Det er hans anden sæson i tysk motorsport, og han kører i år for US Racing, der ejes af Gerhard Unger og den tidligere F1-kører Ralf Schumacher. “Selvfølgelig var det ærgerligt med det uheld, men nu er der også kommet en ny motor i bilen, og jeg føler mig helt klar til sæsonens sidste løb. Vi har kørt testkørsler på begge baner, og jeg var den hurtigste UC Racing-kører på Sachsenring og næsthurtigst på Hockenheim,” fortæller Nicklas. Heller ikke resten af Europa er sluppet for de massive regnmængder, som er væltet ned over Danmark de seneste uger. Vejrudsigten ser lovende ud for Sachsenring i den kommende weekend, men giver det regnvejr, gør det ikke så meget. Nicklas kan nemlig godt lide at køre på våde baner, og han kører ligeså godt på regnvejrsdæk som på almindelige dæk.

Vil gerne en klasse op næste år

Samtidig med forberedelserne til sæsonens 6 sidste løb, er Nicklas begyndt at se fremad til den kommende sæson og sin fortsatte karriere som racerkører. Han er uden diskussion en af disse års største motorsportstalenter, men det er ikke tilstrækkeligt, når man er racerkører. “Efter 2 sæsoner i Formel 4 føler jeg mig klar til at gå en klasse op. Uanset om det bliver i en Formel-bil eller i GT-klassen, er det en forudsætning, at jeg forøger mit sponsorbudget en hel del. Jeg har mange og gode sponsorer, som har fulgt mig siden gokarttiden, og ud over deres uvurderlige hjælp, så er der også skabt mange personlige relationer til dem,” siger Nicklas Nielsen. Han har ved siden af motorsport arbejdet på noget nær fuld tid som chauffør hos en af sine sponsorer, nemlig virksomheden Doorsystem i Hasselager.

Publiceret 14 September 2017 00:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV