Ry får hjælp til bedre ambulancer

Regionen vil placere en fremskudt ambulance i Ry i nogle af døgnets timer

Af
Af Jørgen Bollerup Hansen

Ry får et bedre ambulanceberedskab. Forligspartierne i Regionsrådet har aftalt at etablere fremskudte ambulancer med sovemulighed for redderne i Ryomgård, Vinderup og Ry.
 
Teknisk kaldes det for en forkantsdisponering, som er et væsentligt redskab for at øge ambulanceberedskabet i områder med relativt lange responstider. Målet er at bringe udrykningstiden ned, og det er netop det, der har været problemet i Ry.
 
Aftalen indebærer, at vagtcentralen kan forkantsdisponere ambulancer til disse områder i væsentligt længere tid. I dag rykker ambulancer til Ry-området normalt ud fra Skanderborg.
 
Borgmester Jørgen Gaarde (S) glæder sig over aftalen.
 
“Det er den mulighed, vi har jagtet som en del af en løsning på responstiden i Ry-området, som ikke har været i orden. I kombination med, at der nu også er lavet et førstehjælperkorps i Ry og Gl. Rye, vil det absolut kunne øge trygheden i området,” siger Jørgen Gaarde.
 
Vil målene for responstid så blive overholdt i Ry-området?
 
“Når ambulancerne holder i Ry, vil det forbedre vilkårene. Så jeg er ikke i tvivl om, at det vil få en ganske kraftig positiv effekt. Men jeg vil ikke lægge hovedet på blokken og sige, at målene for responstid nu er indfriet, for virkeligheden har der med ikke altid at være forudsigelig,” siger Jørgen Gaarde.
 
“Men der er absolut grund til at glæde sig over den her aftale. Og når ambulanceberedskabet igen skal i udbud i 2022, vil vi fra Skanderborg Kommunes side have fokus på, at responstiderne holdes inden for de mål, der er sat,” siger han.

Publiceret 13 September 2017 09:00

SENESTE TV