Motorsport:

Teamet fra Låsby er stadig i front, men...

Lun syv løbsomgange blev det til på Padborg Park, inden løbet blev afbrudt på grund af fem havarerede biler

Brian Johannesen fra Låsby og Omotorsport ligger stadig i front af DIF Danmarksmesterskabet efter weekendens løb på Padborg Park.
 
Den 6. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på Padborg Park, og lidt utraditionelt skulle alt afvikles over kun 1 dag. Løbet var nemlig Night Race, hvor kørslen på dagen startede ved middagstid, inden at det sidste løb for Brian skulle køres lige før solnedgang.
 
 
Klokken 12.55 kørte bilerne på banen første gang, og her viste Brian at han og teamet var godt forberedte. Med 6. hurtigste tid ud af det 23 bils store felt, kunne teamet være godt tilfredse med den første kørsel på banen. Men der skulle gerne findes lidt mere tid inden kvalifikationen.
 
Med 20 minutter til at få sat den bedst mulige tid, og med en serie af gode tider, gjorde Brian alt hvad han kunne og forbedrede endda træningstiden med næsten et sekund. Det rakte igen til 6. bedste tid, og teamet havde herefter 2½ time til at klargøre bilen forud for heat 1.
 
Da de fem røde lamper slukkede, fik Brian Johannesen en fin start, og den hvide og orange Suzuki Swift Sport med startnummer 66 pressede manden på 5. pladsen hårdt gennem de første sving.
 
Der kom dog hurtigt en Safety Car på banen, da en anden kører var endt i autoværnet.
 
Med kun 4 minutter tilbage på klokken, blev løbet givet frit igen. En blanding af angreb og forsvar var nødvendig, inden at han kunne få rystet forfølgerne af. Men tiden rakte ikke helt til at kunne nå at komme forbi manden på 5. pladsen, så Brian måtte tage til takke med 6. position i dagens første løb.
 
Men det var heller ikke så skidt, for det betød at han skulle starte 3’er i dagens andet heat. Med solen på vej ned mod horisonten, blev heat 2 startet. Brian fik en forrygende start, og var allerede i gang med at angribe førstepladsen gennem de første sving.
 
Halvvejs rundt på omgangen lavede køreren dog en fejl og endte i en kraftig udskridning. Brian måtte helt op og stå på bremsen og blev ramt hårdt bagpå bilen, men undgik den snurrende kører, og kunne fortsætte som forreste mand.
 
Der var dog kaos bag Brian, og med hele 5 havarerede biler, blev heatet stoppet, og ikke genoptaget.
 
På trods af store materielle skader, var der heldigvis kun en kører som fik bøjet ribbenene og en kraftig hjernerystelse, og måtte til observation natten over.
 
Derved forlod teamet og Brian Johannesen banen med en lidt flad fornemmelse. Med kun 7 løbsomgange blev det ikke til meget racerløb. Men det positive er at Brian fortsat ligger i front af DIF Danmarksmesterskabet, inden sæsonens resterende to løbsweekender.
 
Teamet skal igen på banen om 10 dage, når Yokohama 1600 Challenge skal køre på den kuperede Ring Djursland – banen hvor Brian kørte sin første generelle pokal i hus tilbage i 2014.

Publiceret 08 September 2017 18:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV