DEBAT:

Skatten sættes ned i Skanderborg!

Af
Af Linda Christie Andrea

spidskandidat for Liberal Alliance Skanderborg

læge

Phd. studerende

Brøruphusvej 11

8660 Skanderborg

...den overskrift er hårdt tiltrængt og længe ventet i Skanderborg og stod det til Liberal Alliance Skanderborg, så stod den i avisen, så snart budgettet var forhandlet på plads for 2018.
 
De nyeste tal viser, at kommunen har udsigt til et overskud på tæt ved 163 mio. kr., og dermed 33 mio. mere end de 130 mio., som politikerne havde sat som mål.
 
Overskuddet får ikke de politikerne til at overveje, om byens borgeres skulle beholde lidt mere af deres egen løn. Snarere tværtimod: Det skal straks bruges til mere offentligt forbrug, flere administrative ansatte og valg-lak op mod novembers byrådsvalg.
 
Dette til trods for, at Kommunerne Landsforening har igen i år forhandlet sig frem til at der ydes op til 75% refusion til kommuner der nedsætter skatten. Skattelettelser kan finansieres uden nedskæring i serviceniveauet over for borgerne, men kræver at regionsrekorden i udgifter til administration opgives.
 
På mandagens borgermøde om budgettet stillede jeg for andet år i træk spørgsmålet: ”Hvorfor undlader Skanderborgs Byråd at effektivisere kommunens administration?”
 
I 2016 var svaret ”I Skanderborg er der lige præcis det antal medarbejdere der skal være i administrationen.”
 
Svaret i 2017 var skabt over samme læst; Der er intet ønske om at effektivisere kommunens administration. Dette til trods for at byrådssekretariatet er vokset med 8,3% og Økonomi/Innovation og IT er vokset med hele 22,2 % det seneste år, vel at mærke målt i fuldtidsstillinger! Til sammenligning kan det oplyses, at hos kontraktholderne der yder den nære borgerservice, er antallet af fuldtidsstillinger vokset med mellem 1,4 og 2,6%.
 
I Liberal Alliance siger vi det rent ud: Skatten skal ned i Skanderborg, så kommunen bliver lidt billigere at bo i for borgerne!
 

null

Publiceret 06 September 2017 13:30

SENESTE TV