DEBAT:

Grøn banegård i Skanderborg og ny hurtigrute langs motorvej

Af Claus Leick, spidskandidat for SF Skanderborg, Siimvej 14, 8680 Ry

Skanderborg har med købet af posthusgrunden fået en fantastisk mulighed for skabe et topmoderne og grønt trafikknudepunkt ved Skanderborg station.

Det giver en unik chance for at fremtidssikre og samle alle former for transport på ét sted med nemt skift mellem tog, bus, bil, cykel, delebil og måske i nær fremtid selvkørende biler.

En ekstra dimension i det nye trafikknudepunkt bør være også at tænke grønt. Det skal være nemt at oplade sin elbil eller elcykel, mens man er på farten. Hurtig og enkel adgang at låne en cykel eller leje en elbil. Det skal være let og attraktivt for delebilsordninger som GoMore og Flextur at fylde bilerne op. Passagerer til busser og tog skal ”forkæles” med lækre ventearealer, hvor det er nemt at arbejde eller holde møde.

Også i kommunens nordlige del, skal der satses på attraktiv kollektiv transport. Planen om en ny jernbane mellem Silkeborg og Aarhus er god, men har rigtig lange udsigter.

Mens vi venter, bør der etableres hurtigbusser fra Herning til Aarhus med hyppige afgange, der kun stopper helt tæt ved motorvejen for at sikre kortest mulig transporttid. For eksempel med stop ved pendler p-pladserne i Låsby, Galten og Harlev.

I praksis vil det næsten fungere som en ny toglinje, fordi busserne kan køre hurtigt på motorvejen og ikke skal bruge tid på at køre ind i byerne undervejs. Og pendler pladserne skal selvfølge opgraderes med gode ventefaciliteter og sikker og overdækket parkering af fx cykler.
 

Publiceret 17 August 2017 13:30

SENESTE TV