Smedene fra Thy har fået et stort publikum

Jonah Blacksmith var placeret rigtig fint i P3 Teltet fredag eftermiddag.

Af
Af Jørgen Bollerup Hansen

Jonah Blacksmith fyldte P3 Teltet godt og vel fredag eftermiddag og gav publikum en varm og velspillet koncert. Det er nemlig det, bandet kan. Levere en stor og tæt lyd, mens man mærker et klart nærvær og inderlighed i musikken.
 
Med deres engelsprogede folkrock har de på kort tid fået et stort dansk publikum og er i dag også et navn i udlandet. Gruppen har således for nylig været i Canada for at give koncert.
 
Jonah Blacksmith er dermed beviset på, at man kan skabe et gennembrud og få et publikum, hvis man har musikken og man tilmed har en histore.
 
Og det har om nogen Jonah Blacksmith, og de er gode til at fortælle den. Det er trods alt få orkestre, der åbent og enkelt fortæller om deres familie og gør det til en del af bandets dna.
 
I deres tilfælde om deres inspirerende bedstefar og deres bedstemor, som den ene af bandets forsangere Thomas Alstrup ærligt siger: “Vi savner hende”. Og om hjemstavnen på Thy.
 
I P3 Teltet havde de et lydhørt publikum. Og vandt givet et par nye fan. Bandet gik på scenen med deres velkendte imponerende gevir-skulptur, der igen fik en snurrende tur til musikken.

Standerlamper er også efterhånden fast inventar under bandets koncerter. Foto: llerup

Standerlamper er også efterhånden fast inventar under bandets koncerter. Foto: llerup

Det var tydeligt, at publikum nød koncerten. Fotoi: Bollerup

Det var tydeligt, at publikum nød koncerten. Fotoi: Bollerup

null

Publiceret 12 August 2017 10:00

SENESTE TV