Shu-bi-det-duede et godt stykke af vejen

Af
Af Claus Sonne

'Shu-bi-dua The Musical' har solgt 180.000 biletter i regi af Fredericia Teater. Spørgsmålet lørdag eftermiddag var så, om successen kunne overføres til Bøgescenen. Svaret er mest ja, mens også en del nej.
 
Tilhørerne, der begyndte koncerten i regnslag og sluttede i t-shirts og solskin, fik det forventede: En lang række af Shubbernes landeplager fyldt med de finurlige sprogfinter, der både er underholdende, ironiske og samfundskritiske. Så langt, så godt ...
 
Koncertens største problem var, at når Shu-bi-duas sange fremføres som tempopumpede rocknumre, så forsvinder der altså en hel del, for ikke at sige det hele, af det glimt i øjet, som Michael Bundesen & Co. leverede med.
 
Altså den der levering, der gør, at der var tid til at fange det dobbelttydige i teksterne. Når der samtidig skal synges så hurtigt, at det er svært at høre alle ord, så decimeres 'Shubi-sangene' altså kraftigt for alle os, der holder af ord.
 
Det var desuden klart som glas, at showet var hevet ud af en anden sammenhæng, nemlig musicalen. En ting er, at der ikke var nogen rød tråd mellem sangene. En anden er, at når den eneste rekvisit, der kan leges med på scenen, er et rullebord, så er det nok bedst at lade sangerne stå på deres i øvrigt dygtige dansefødder.
 
Der, hvor tingene fungerede allerbedst, var dels når Nis Pedersen, der både ligner og lyder som Michael Bundesen, fik tid til at lyde som netop 'Bonden', samt i ekstranummeret, der var et potpourri indeholdende flere Shi-bi-dua sange, der kan holde til at blive leveret som rocksange med gashåndtaget i bund.

null

Publiceret 12 August 2017 21:00

SENESTE TV