Polka Verner Legatet går til 10 humoristiske kvinder

Der blev uddelt i alt 200.000 kroner til kvinder med humor som fællesnævner

Af
Af Alexandra Bach

Det er i år 16. gang at Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt uddeler Polka Verner legatet på Smukfest - i år gik det til kvinder, der ifølge legatbestyrelsen, gør det lidt sjovere for os andre at stå op hver dag.
 
“Med Polka Verner Legatet vil vi hermed gerne hylde et par generationer af nogle danske kvinder, der har betydet meget for os alle i den bedste og bredeste forstand, og så har de humoren som fælles levestjerne,” siger Kirsten Lehfeldt
 
Dermed blev legatet på 200.000 kroner delt mellem intet mindre end 10 sjove kvinder: Lærke Winther, Lene Maria Christensen, Mette Horn, Anna Neye Poulsen, Mia Lyhne, Ane Høghsberg, Ellie Jokar, Kia Liv Fischer, Helle Dolleris og Line Knutzon.
 
Og at lige netop 10 kvinder i år blev udvalgt til at få en hæderspris på Smukfest, skyldes ifølge legatbestyrelsen de sjove kvinder i landet skal hyldes.
 
“Der er det udbredte faktum, at kvinder ikke er sjove. Jeg er personligt blevet inviteret på scenen to gange til Zulu Comedy Festival. Den første gang udklædt som mand, og den anden gang havde jeg pænt tøj på og uddelte prisen til en mand. Så da vi fandt frem til de her 10 kvinder, som betyder noget for dansk kvindehumor, så må jeg sige at listen godt kunne være længere. Det står slet ikke så skidt til,” siger Søs Egelind.

Glad og beæret

En af modtagerne var Kia Liv Fisher, som i den grad var en stolt legatmodtager:
 
“Jeg er så beæret og ærligt, så et af de største skulderklap, jeg nogensinde har fået. Jeg er mega stolt over, at jeg bliver anset som en humoristisk pige.Det da fantastisk, så er noget af mit arbejde jo lykkedes.”
 
Mia Lyhne var også glad for at modtaget legatet.
 
“Det er simpelthen så dejligt. Det er ikke hver dag, at man får et legat, så det er skønt,” siger hun.
Legatet fremkommer fortrinsvist via en række auktioner på Lauritz.com, over dels en række billetter og boformer til Smukfest skænket af dens samarbejdspartnere Danish Crown og Royal Beer og dels donationer fra Waoo.

Publiceret 11 August 2017 18:00

SENESTE TV