Klosterfestival på Øm Kloster

Der er fokus på middelalderens klosterliv og musik til årets festival på Øm Kloster i Ry

Det summer af aktivitet når ruinerne af Øm Kloster danner rammerne om årets klosterfestival med middelaldermarked, musik og ølsmagning samt mange aktiviteter i weekenden 19. – 20. august.
 
I år har festivalen fokus på middelalderens klosterliv og musik. Der vil blive sunget en gregoriansk messe og tidebøn ved Horsens Klosterkirkes Munkekor, Hanne Brøns Holst synger nonnen Hildegard af Bingens sange og fortæller om hendes liv og musikgruppen Almune synger og spiller kraftfulde nordiske folkeviser og pilgrimsmusik.
 
Klosterbryggeriet tilbyder smagsprøver på op til 30 forskellige øl herunder den nyeste Luther øl. Man kan deltage i et øllotteriet, hvor det er muligt at vinde en kasse klosterøl
Middelaldermarkedet på klosterruinen har fokus på håndværk og formidling. Gå på besøg blandt arbejdende håndværkere som plantefarver, pilefletter, knivmager og smed og hør dem formidle deres spændende håndværk.
 
Der vil være bueskydning, daglige bueskydningskonkurrencer og rundvisninger i klosterruinen. Søndag morgen er der friluftsgudstjeneste i kirkeruinen ved Iben Thomsen, Gl. Rye kirke.
 
Du kan finde programmet på www.museumskanderborg.dk, hvor der er yderligere informationer og tidspunkter. Ashb

Publiceret 11 August 2017 06:00

SENESTE TV