Anonyme alkoholikere på Smukfest

Alkoholmisbrugere kan gemme sig alle vegne. Derfor besluttede organisationen Anonyme Alkoholikere for ti år siden at tage med på Smukfest. Og i år er de her igen.

Af
Af Lene Dalgaard Andersen

Midt iblandt Smukfests mange ølbarer og burgerboder ligger en lille bod med skiltet ”Anonyme Alkoholikere”. På en bænk uden for teltet sidder tre af organisationens medlemmerne klar til at tage en snak med nysgerrige festivalgæster.
Mange forbipasserende, både ædru og berusede, undrer sig over, hvad en sådan bod i grunden laver i bøgeskoven. For her handler det jo netop om at have en fest og skåle promillen højt i vejret.  
”Det kan virke underligt, at vi er på festival. Men for os er det et lige så godt sted som alle andre steder. Det handler om at fjerne et tabu og vise folk, at vi er her, og at de kan få hjælp,” siger et af de anonyme medlemmer.

En kort snak kan gøre en forskel

I år har Anonyme Alkoholikere endnu ikke modtaget henvendelser fra folk med seriøse alkoholproblemer. Men sidste år kom en kvinde forbi, fordi hun var bange for, at alkoholen havde taget magten over hende. Samtalerne kan dog også handle om andre end én selv.
”Nogle kommer forbi boden, fordi de er bekymrede for deres nærmeste. Et år fik jeg en snak med en ung pige, der havde en alkoholisk kæreste, som ikke behandlede hende godt. Så hjalp hende med, hvordan hun skulle forholde sig til det, og hvor hun kunne få hjælp,” siger det anonyme medlem.

null

Publiceret 10 August 2017 21:00

SENESTE TV