To x DM sølvmedaljer i samme løb til Skanderborgsvømmer

Den lokale supersprinter i svænmmebassinet, Lasse Dall fra Skanderborg, deltog i den første ferieuge i juli måned ved de Danske Seniormesterskaber på langbane, som i år blev afviklet i Bellahøj Svømmecenter i København.
 
Der var igen i år deltagelse af en lang række af de bedste danske svømmere, hvoraf flere er deltagere ved VM på langbane i Budapest i slutningen af måneden. Det var derfor oplagt at få pudset formen af ved dette mesterskabsstævne.
 
Konkurrencesvømning på langbane i 50 meter bassin er ikke lige specielt Lasses favorit, da han som sprinter og via sine evner under vandet klart foretrækker kortbanebassinet på 25 meter.
 
Han har dog de seneste par sæsoner vist stor fremgang også på langbane, og var således også indstillet på at yde sit absolut bedste ved mesterskabet. Han havde derfor også i jagten på flere rekorder og medaljer trænet intenst i flere måneder op til DM-stævnet.
 
Mesterskaberne fandt sted over ialt 4 dage, med indledende heats om formiddagen og med finaleafsnit om aftenen. I hver discplin svømmes et antal indledende heats afhængig af antal tilmeldte svømmere, og herfra kvalificerer de 16 hurtigste svømmere sig videre til finalerne.
 
Finalerne er igen opdelt i henholdsvis en A og en B-finale, hvor de 8 hurtigste deltager i A-finalen, hvor den endelige medaljefordeling og Mesterskabet finder sted.
 
 
Lasse deltog i fire løb: 50m ryg, 50m fri, 100m fly og naturligvis på favoritdistancen 50m fly, hvor han tidligere har vundet flere DM-medaljer på både kort- og langbane.
 
Samlet set svømmede Lasse et super flot mesterskab, hvor han kvalificerede sig til flere finaler samt satte rekord i flere af sine løb.

Det absolut bedste resultat opnåede Lasse ikke overraskeende i 50 m butterfly, hvor han vandt sit indledende heat i overbevisende stil i tiden 25.06 sek., blot 1/100 af et sekund fra hans personlige rekord.
 
I aftenens A-Finale svømmede han sit hurtigste løb på langbane nogensinde og slog hænderne mod bassinkanten i ny personlig rekordtid på 24.86 sek., hvilket rakte til en flot placering som nr. 2.
 
Udover sin sølvmedalje i bedste seniorrække fik Lasse overrakt yderligerere en sølvmedalje, idet han samtidig opnåede en tilsvarende placering i den særskilte konkurrence for de to yngste seniorårgange.
 
En lang og hård langbanesæson er nu afsluttet. Lasse kan helt fortjent lægge sig på ryggen og holde ferie i et par uger, inden træningen til kortbanesæsonen forsigtigt starter op sidst i juli måned.
 

Publiceret 16 July 2017 10:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV