Gianni Bugnos Baghjul scorede Den gyldne Cykelhjelm - skarpt forfulgt af Pantanis piskere

Cykelholdet Gianni Bugnos Baghjul fra Skanderborg Kommune kørte så mange km på cykel i maj, at de kom ind på en flot fjerde plads i landskampagnen 'Vi cykler til arbejde'

307 cyklister fra mange forskellige arbejdspladser i Skanderborg Kommune var med i årets udgave af kampagnen 'Vi cykler på arbejde'. Tilsammen blev der cyklet 49.248 kilometer på 3.295 cykeldage i Skanderborg.
 
Holdet Gianni Bugnos Baghjul på Skanderborg Fælled vandt suverænt den lokale konkurrence om flest kørte kilometer. Det har holdet i øvrigt gjort flere år i træk. I år kom holdet så også ind på en flot fjerdeplads i landskampagnen.
 
"Vi havde et mål om at forbedre os 10 procent i forhold til sidste år, men det er gået langt bedre: Vi har kørt 8.900 kilometer," fortæller holdkaptajn Jesper Imhof og tilføjer: "Vores mål for næste år er 10.000 kilometer og at komme på podiet."
 
"Kampagnen har fået mig til at tage cyklen på job fire-fem gange mere, end jeg ellers ville have gjort. Så på den måde er det meget motiverende at konkurrere sammen mod de andre, og måske også en smule mod ens egne holdkammerater også," fortæller Lars Clement, der har kørt med på holdet to gange.
 
Skanderborg-holdet med næst flest kilometer blev Pantanis Piskere med 3.375 kilometer. Trods færre kørte kilometre kørte Pantanis Piskere flest cykeldage i maj, nemlig 296 dage.
 
Dermed overtog de æren for flest cykeldage fra Nordenta, som har vundet det de to forgående år, og som blev nummer to i år med 263 cykeldage.
 
Holdnavnene stammer fra tidligere italienske cykelstjerner. Holdene har fået overdraget Skanderborg Kommunes vandrepokaler Den gyldne Cykelhjelm for de to kategorier 'Flest kørte kilometre' og 'Flest cykeldage'. 
 

Præmie til lægerne 1. sal


For første gang deltager holdene i lodtrækning om præmier doneret af Fri Cykler i Skanderborg. De heldige vindere var Lægerne 1. sal. beliggende i Skanderborg Sundhedscenter.
 
"Kampagne har fået flere fra klinikken til at cykle på arbejde. Vi har motiveret hinanden og fulgt med i hvor mange kilometer, der er blevet cyklet – og så er vi jo blevet mindet om, hvor dejligt det egentlig er med en cykeltur," fortæller lægesekretær Karina Sørensen.
 
Lægerne 1. sal kørte i alt 1.430 kilometer fordelt på 71 cykeldage.
 

Lægerne inviterede klinikken på fælles 20 kilometer cykeltur med stop ved Stilling Sø. Pressefoto

Lægerne inviterede klinikken på fælles 20 kilometer cykeltur med stop ved Stilling Sø. Pressefoto

Vi cykler på arbejde

  • I maj 2017 deltog 60.000 cyklister i Cyklistforbundets landssækkende kampagne Vi cykler til arbejde.
  • Af disse var 307 fra Skanderborg Kommune. Man cykler i hold á 4-16 deltagere. I Skanderborg deltog 29 hold.
  • Mange er fra kommunen selv – herunder fra administrationen, skoler og plejehjem. Men blandt deltagerne er også hold fra Nordenta, Solina, Silhorko, Fritz Schur Technical Group, Sas Institute og Lægerne 1. sal.
  • Alle kan oprette et hold til Vi cykler til arbejde helt op til kampagnestart hvert år i maj.
  • Skanderborg Kommune bakker op om kampagnen med lokale præmier.
  • Fysisk aktive mennesker har i gennemsnit 5 færre sygedage om året.

Publiceret 14 July 2017 12:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV