Skanderborg har fået en ny Danmarksmester i svømning

Skanderborg har fået endnu en Danmarksmester i Svømning. Det er den 17-årige Esben Vad Arentoft, som fornylig ved de danske juniormesterskaber i svømning satte alle konkurrenter til vægs og vandt guld i disciplinen 100 meter bryst.
 
Derudover vandt Esben også en sølvmedalje i 4x100 meter holdmedley.
 
Esben har svømmet i Skanderborg Svømmeklub siden han var helt lille og skiftede til Horsens svømmeklub i 2014, for at få flere udfordringer.
 
Han har siden sit skifte været i en rivende udvikling, specielt i brystsvømning. En udvikling der, ifølge Esbens træner Jan Løth Andersen, kun lige er begyndt.
 
Esben har et stort potentiale til at blive endnu stærkere og hurtigere på distancen og det bliver spændende at se, hvad der sker fremadrettet.
 
Svømmeklubberne i Skanderborg og Horsens har et samarbejde omkring talentudvikling, som Esben er en del af. Han træner derfor sammen med Skanderborgs bedste konkurrencesvømmere en gang om måneden.
 
Udover Esben er yderligere to svømmere fra Skanderborg flyttet til Horsens Svømmeklub for at forfølge deres talent drøm. For at kunne passe sin træning går Esben på Horsens Gymnasium og skal efter sommerferien starte i 2.g.
 
Skanderborg Svømmeklub har en stor del af æren for at det er gået så godt for Esben, uden klubbens velvillighed og ønske om at hjælpe Esben videre på bedste vis, var skiftet til Horsens Svømmeklub aldrig gået så gnidningsløst som det er.
 
-bo

Publiceret 12 July 2017 06:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV