Skanderborg Forsyning overtager nu Mossøgård Vandværk

Politisk regulering af vandsektoren har presset det lille vandværk

Mossøgård Vandværks 67 forbrugere får fra 1. juli får vand fra Skanderborg Forsyningsvirksomhed. I slutningen af marts godkendte Mossøgård overtagelsen på en generalforsamling og 9. maj blev den godkendt af bestyrelsen i Skanderborg Forsyningsvirksomhed.
 
Nu har Forsyningen sendt et velkomstbrev ud til de nye forbrugere.
 
Overtagelsen betyder at Mossøgård Vandværks forbrugere skal betale et engangsbeløb på 6.045 kroner, der kompenserer for aldersforskellen mellem de to ledningsnet.
 
Derefter vil forbrugerne få vand til lavere takster gennem Skanderborg Forsyningsvirksomhed og engangsydelsen vil have tjent sig hjem efter en kort årrække, meddeler Skanderborg Forsyning i en pressemeddelelse.

Nedslidte anlæg

Mossøgård Vandværk har været presset af ny politisk regulering af vandsektoren, nedslidte anlæg, der skulle fornyes og behov for nye boringer. Dette har været svært at kombinere med et lille vandværk baseret på frivillig arbejdskraft. Derfor tog bestyrelsen kontakt til Skanderborg Forsyningsvirksomhed og bad om en sammenlægning.
”Samlet set er vi rigtig glade for, at vi har kunnet finde en aftale med Skanderborg Forsyningsvirksomhed som har været forholdsvis smertefri og i god tone”, siger Poul Møller, bestyrelsesformand i Mossøgård Vandværk.
Skanderborg Forsyningsvirksomhed vil nu gå i gang med at skifte vandmålere og etablere forbindelse mellem de to ledningsnet. Forbrugerne vil modtage et velkomstbrev, og efter overtagelsen 1. juli vil der blive fremsendt ny opkrævning.

Kildeplads nedlægges

Skanderborg Forsyningsvirksomhed vil nedlægge kildepladsen ved Mossøgård. Derefter vil forbrugerne indgå i forsyningsområdet på lige fod med alle andre forbrugere med blandt andet en vagtordning og sms-service ved ledningsbrud. Endvidere vil forbrugerne kun modtage en samlet regning for vand og afledning af spildevand.
Der vil ikke være nogen forskel på vandkvaliteten.jesl

Publiceret 14 June 2017 08:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV