Skolebørns cykler gøres forårsklar af mekanikere

Lokale cyklemekanikere gør i uge 17 cykler klar på fem skoler

Foråret står på mange ting, en af dem er at gøre cyklen forårsklar.
 
Derfor tager folkene bag Skanderborg Kommunes cykelplatform ”De Ualmindelige” i uge 17 rundt på en række skoler sammen med lokale cykelmekanikere for at gøre børnenes cykler klar til foråret.
 
På denne måde skal cykelturen gøres lettere for de mange børn, der cykler i skole, og samtidig opfordres endnu flere til at vælge den tohjulede, lyder det i en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.
 

“Vi vil gerne gøre cykelturen lettere for de mange børn i Skanderborg Kommune, der allerede cykler i skole, og samtidig opfordre endnu flere børn til at vælge cyklen. Derfor besøger vi fem skoler i løbet af uge 17, hvor vi tilbyder eleverne at få deres cykler tjekket og gjort klar til en ny cykelsæson,” fortæller Jette Schmidt, der er projektleder for ”De Ualmindelige” i Skanderborg Kommune.
 
Derfor kommer den lokale cykelmekaniker forbi og hjælper med cyklerne.
 
“Vi vil gerne bakke op om kommunens gode initiativ om at få flere børn til at cykle. Vi sætter derfor gerne en eftermiddag af til at smøre børnenes cykler og pumpe luft i dækkene. Trænger cyklen til mere end det, får de en besked med hjem til forældrene med venlig info om, hvad cyklen kunne have godt af,” siger en ansat fra Fri BikeShop Skanderborg, der besøger Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg torsdag 27. april.
 
Folkene bag projektet håber, at de forskellige tiltag kan få endnu flere børn til at cykle fremover. Der lyder derfor også en appel til forældrene om at opfordre deres børn til at vælge den tohjulede.
 
“Cykelturen – eller gåturen til skole giver frisk luft, motion og større trafiksikkerhed omkring skolerne på grund af færre biler på vejene. Derudover giver det børnene erfaring i at færdes i trafikken. Det er utrolig vigtigt for at uddanne en generation af ansvarlige og sikre trafikanter, hvilket er vores overordnede mål for projektet,” fortæller Jette Schmidt.
 
De i alt fem skoler, der får besøg i uge 17, er Skovbyskolen, Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg, Stilling Skole samt Bakkeskolen og Højboskolen i Hørning. Ashb

Publiceret 21 April 2017 06:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV