Skanderborg savner flere frivillige, der vil hjælpe med at integrere flygtninge og indvandrere og få dem til at finde sig til rette i lokalområdet. Pressefoto

Skanderborg savner flere frivillige, der vil hjælpe med at integrere flygtninge og indvandrere og få dem til at finde sig til rette i lokalområdet. Pressefoto

Gruppe søger frivillige til integration

Nye frivillige til Skanderborg-gruppen kan selv bestemme hvad og hvor meget, de vil hjælpe med

I Skanderborg Kommune har byerne Skanderborg, Ry, Galten og Hørning grupper med 300–400 frivillige, som hjælper flygtninge og indvandrere med at finde sig til rette i deres nye land og lokalområdet.
 

Frivilliggruppen i Skanderborg søger nu flere frivillige, der kan være behjælpelige med alt fra lektielæsning, dansktræning, hjælp til læsning af svære breve, udflugter, kulturforståelse, kontaktperson eller praktisk hjælp med bl.a. genbrugsmøbler.
 

“De frivillige løfter en meget stor opgave på integrationsområdet. De møder de nye medborgere i øjenhøjde og ser, hvad der er svært for dem, og på den måde er de med til at understøtte den kommunale indsats,” udtaler formand for socialudvalget Christina Bottke i en pressemeddelelse fra Skanderborg Kommune.
 

I Skanderborg gruppen er der alene 107 frivillige, men der er behov for flere. Om man vil være med i to timer om måneden eller 30 timer om ugen, er fint – alt er velkomment.

Bliver del af et netværk

Som frivillig indgår man i en større gruppe, og har mulighed for at blive del af nye sociale netværk, ligesom man får mulighed for at lære andre kulturer at kende.
 
Der tilbydes også jævnligt kurser for frivillige, så man vil ikke komme til at stå alene.
 

Når flygtninge er blevet interviewet om deres ankomst til Skanderborg Kommune, giver de alle udtryk for, at mødet og samværet med de frivillige har været særdeles værdifuldt.
 

”For mig og mine to børn har det at være kontaktfamilie givet os en hel masse glæde og nærvær – vi har fået en ny fantastisk venskabsfamilie, som vi har kendt i over et år. Det er en gave at kunne følge en anden familie på tætteste hold og følge udviklingen fra, når alt er nyt og fremmed, til det danske sprog læres og de nye omgivelser bliver til hverdag. Det at kunne have en lille hjælpende finger med i den proces, er helt fantastisk,” udtaler frivillig Solvej Magdalena Stokholm.

Glad for hjælpen

En yngre kvinde fra Syrien, som er alene med to børn, er blandt dem, der har fået hjælp fra de frivillige:
 

”Jeg er så glad, fordi min kontaktperson har været med mig. Alle de frivillige, der har hjulpet mig, er så søde og rare. Min kontaktperson har hjulpet mig meget i starten, hvor jeg ikke vidste noget som helst om tilværelsen i kommunen, og jeg takker hende for at være et smukt og godt menneske,” udtaler hun. jesl
 

Publiceret 14 April 2017 12:00