Sækkepibetalent fra Skanderborg fik unik oplevelse i USA

Sækkepibe-talentet Sebastian Støckler fra Skanderborg, spillede Amacing Grace foran helt stadion til ære for en trafikdræbt high school pige


Måske kan du huske Sebastian Støckler? I efteråret 2015 var han med i TV2's programserie Danmark har Talent, hvor han fik dommerne til at spærre øjnene op, da han mødte frem i kilt og spillede på sin sækkepibe.
 
Lokalavisen har fået en mail fra Sebastian, som i øjeblikket er på udvekslingsophold i USA med organisationen Youth for Understanding og går på Clyde High School i Ohio.
 
I mailen fortæller Sebastian om en ganske særlig sækkepibe-oplevelse i USA, som han formentlig aldrig vil glemme. 
 
"Jeg var i efteråret på skolens marching band, og det var helt fantastisk. Hver fredag aften spillede vi i pausen i fodbold kampene, og når der var touch down, gav vi den gas og spillede skolens Fight Song," fortæller han. 
 
"Dagen op til Homecomming skete der en forfærdelig ulykke, hvor to biler kolliderede med hinanden, og en elev fra min skole, Emily, blev dræbt. Til fodbold kampen fredagen efter holdt vi en 'Memorial for Emily'. Alle var iført gult tøj, da det var hendes yndlingsfarve. Hele stadionet holdt ét minuts stilhed til ære for Emily. Da minuttet var gået, og hele stadionet var stille, fik jeg tegn fra vores band Director om at spille." 
 
"Jeg spillede Amazing Grace på min sækkepibe, og efter at have spillet melodien igennem stoppede jeg, og resten af bandet spillede melodien. Da de blev færdige, blev der sat 100 gule balloner fri til ære for Emily. Det er en aften jeg aldrig glemmer."
 
-bo

Sebastian, nummer to fra venstre, er på udvekslingsophold med Youth for Understanding i Ohio, USA. Privatfoto

Sebastian, nummer to fra venstre, er på udvekslingsophold med Youth for Understanding i Ohio, USA. Privatfoto

null

Publiceret 17 March 2017 18:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV