En glad festivalleder Lasse Mortensen giver Jesper van der Schaft en kram, da han i 2014 donerede 13.000 kroner fra sin private opsparing til festivalen. Foto: Grethe Bo Madsen.

En glad festivalleder Lasse Mortensen giver Jesper van der Schaft en kram, da han i 2014 donerede 13.000 kroner fra sin private opsparing til festivalen. Foto: Grethe Bo Madsen.

DEBAT:

Jeg fik hjælp - nu vil jeg hjælpe andre

Jesper van der Schaft udlodder tre partoutkort med ledsager til Sølund Musik Festival 2017

Jesper van der Schaft, Haslevej 20, 1.-6, 8230 Åbyhøj

Som psykisk syg og som fysisk handicappet har jeg stort kendskab til, at man som handicappet har brug for hjælp, når man ikke selv kan. Jeg kan fortælle, at jeg bliver nødt til at få hjælp til få klippet negle, og da jeg var ”indhyllet” i psykiatrien (1999-2005), var der en del mennesker, som hjalp mig på fode igen, således at jeg kunne stå på egne ben igen.
Der var flere gange, hvor jeg ikke turde sove alene, og hvor jeg overnattede hos mine venner. Og min tidligere kontaktperson fra et værested for psykisk syge fik mig til at tro på tingene igen. Hvis jeg ikke havde fået hjælp og førtidspension, så havde jeg ikke været i live i dag. Derfor har jeg i de sidste mange år prøvet at give igen og hjælpe andre, som har det svært. Det kan være psykisk syge, mennesker med handicap, socialt udsatte og hjemløse.

Hvert år - i de sidste godt 30 år - har der været musikfestival for udviklingshæmmede og andre mennesker med handicap i Sølund. Desværre er der en del af de udviklingshæmmede og andre med handicap, som ikke har råd til at tage til musikfestival, som f.eks. Sølund Musik Festival.
For mig er det vigtigt at give igen, når jeg selv har fået hjælp og støtte i min svære tid. Derfor vil jeg gerne udlodde tre partoutkort til udviklingshæmmede eller andre med handicap med ledsagere til Sølund Musik Festival 2017, som ligger i perioden 13. til 15. juni 2017.
Folk skal selv betale rejsen frem og tilbage, maden på festivalen, samt overnatning og ledsagerens løn, men jeg dækker indgangsbilletten (partoutkortet) og billetten til ledsageren.
Skriv til min e-mail: jesper@schaft.dk. Hvis der er flere end tre, som henvender sig, så trækkes der lod. Jeg skal senest have besked 28. februar 2017.

Publiceret 17 November 2016 13:00