DEBAT:

Ny ledsagerordning er godt nyt for handicappede

Af Mette Hjermind Dencker MF (DF), ordfører for landdistrikter og øer

Jeg glæder mig over, at DF har fået gennemtrumfet, at serviceloven reguleres, så det blandt andet bliver muligt for udviklingshæmmede at have deres personlige handicaphjælper med eksempelvis på Sølund Musikfestival.
Sølund Musikfestival, som er verdens største musikfestival for udviklingshæmmede, er en fantastisk årlig begivenhed, som desværre har lidt under, at det i en årrække har været svært for de udviklingshæmmede at få deres vanlige ledsager med. Det bliver lettere nu. Og det vil selvfølgelig også komme andre end gæsterne på Sølund Musikfestival til glæde og gavn.
Så jeg vil gerne takke de andre partier for at bakke op om DF’s forslag under de netop overståede forhandlinger om satspuljen, hvor vi har fået gennemført en række forbedringer på handicapområdet Det er altid en god dag, når et stort flertal kan blive enige om forbedringer for vore handicappede medborgere.
Ledsagerordningen gælder dog kun i forbindelse med ture, som inkluderer en overnatning. Man kan spørge sig selv, om den ikke også burde gælde ved kortere udflugter. Men det må vi jo arbejde videre med.

Publiceret 11 November 2016 13:00