VisitSkanderborg har fået bygget en tro kopi af Himmelbjergtårnet i 1:5.
Kopien skal være med til at byde gæsterne velkommen på Fælleden til den sportslige indvielse af det nye byggeri med administration, politi, idræts- og kulturcenter i en og samme bygning

VisitSkanderborg har fået bygget en tro kopi af Himmelbjergtårnet i 1:5. Kopien skal være med til at byde gæsterne velkommen på Fælleden til den sportslige indvielse af det nye byggeri med administration, politi, idræts- og kulturcenter i en og samme bygning

Himmelbjerg-tårnet rykker på Fælleden

En tro kopi af tårnet byder gæsterne velkommen til 4-nationers-turnering på Fælleden

Tårnet på Himmelbjerget, som er rejst til minde om Frederik den 7. i 1875, lader sig ikke lige flytte. Men det gør til gengæld VisitSkanderborgs fine kopi af tårnet.
Og dette fem meter høje tårn skal være med til at byde gæsterne velkommen, når Stjær Håndbold og Skanderborg Håndbold i samarbejde arrangerer 4-nationers-turnering på det nyopførte Fælleden i Skanderborg.
"Himmelbjergtårnet er et af vores fineste ikoner, og kopien, som er lavet af et lokalt tømrerfirma for omkring 20 år siden, vil være en passende velkomst til vores internationale gæster," siger turistchef Marianne Purup, VisitSkanderborgi en pressemeddelelse til Lokalavisen.
Sammen med byrådsmedlem og formand for Stjær håndbold forening John Haarup Laursen har hun udviklet ideen og sørger for at få tårnet stillet op.
Når alle gæsterne kommer inden for på Fælleden, byder VisitSkanderborg sammen med Himmelbjergtårnet velkommen.
"Vi indretter en lille turistinfo i foyeren, hvor vi kan byde alle gæster fra nær og fjern velkommen. Og sammen med den helt tro kopi af Himmelbjergtårnet tager vi et lille stykke af vores smukke natur med ind i kommunens nye fælleshus," fortæller Marianne Purup.
Turistinfo'en vil være bemandet i nogle timer dagligt, og den bliver forsynet med en touchskærm, hvor gæsterne selv kan finde inspiration til oplevelser i Skanderborg kommune.
"Vi håber naturligvis, at vi på denne måde kan få gæsterne til at følge sig velkomne og meget gerne komme igen en anden gang," lyder det fra VisitSkanderborg.
4-nationers-turneringen finder sted i forbindelse med indvielsen af Fælleden 4.-6. november. Hele turneringen skydes i gang med en skumbold, når der er skoleturnering torsdag 3. november kl. 9-13.
-bo
 

null

Publiceret 06 October 2016 15:00