Kunderne i Gl. Rye er så glade for deres Dagli’Brugen, at de er parat til at låne butikken en million kroner til en fremtidssikring. Arkivfoto.

Kunderne i Gl. Rye er så glade for deres Dagli’Brugen, at de er parat til at låne butikken en million kroner til en fremtidssikring. Arkivfoto.

Lån:

Brugsens kunder klar med 1 million kroner

Forrygende foreløbigt resultat af indsamling i Gl. Rye

Dagli'Brugsen i Gl. Rye tog utraditionelle midler i brug, da butikkens bestyrelse tilbage i maj spurgte lokalbefolkningen, om den var interesseret i at låne penge ud til en fremtidssikring af landsbyens sidste dagligvarebutik.
I første omgang var den vildeste drøm hos butikkens bestyrelse, hvis butikkens trofaste kunder ville låne et beløb på 700.000 kroner til en udvidelse.
I forvejen rådede Dagli'Brugsen over et beløb på 1 million kroner, som man ville smide i en tiltrængt modernisering af butikkens faciliteter.
Nu viser en frisk opgørelse fra Dagli'Brugsen i Gl. Rye, at byens borgere indtil videre har givet tilsagn om at yde ca. 1 mio. kr. i lån til byens egen butik.
Bestyrelsens formand Ejnar M. Jakobsen er glad og stolt over opbakningen.
”Der skal lyde en stor tak fra bestyrelse og personale for denne overvældende støtte. Vi vil anstrenge os for at anvende pengene på den bedst mulige måde til gavn for alle i Gl. Rye,” siger han i en pressemeddelelse til Lokalavisen.
Omkring 140 personer og virksomheder deltager indtil videre i finansieringen. Det er en bred gruppe af mennesker, som har valgt at deltage såvel geografisk som økonomisk.
Aldersmæssigt er der deltagelse af personer fra først i 30'erne op til og med 80'erne. Også erhvervsmæssigt er der en stor spredning.
”Det giver os nu mulighed for at udvikle Byens Egen Butik hurtigere end ellers planlagt og vel at mærke på nogle fine økonomiske vilkår. Desuden tror vi, at de mange långivere fremover vil være endnu mere loyale kunder i butikken, end de plejer at være,” fortsætter Ejnar M. Jakobsen.
Långiverne får forrentet deres lån med mellem en og tre procent afhængigt af lånets størrelse.
I den kommende tid skal det drøftes, hvordan man kanskabe den bedst mulige butik for de nu knap to millioner kroner, som der er til rådighed.
Dagli'Brugsen i Gl. Rye har gjort sig bemærket i de senere år med en god salgsudvikling modsat situationen for mange andre landsbybutikker, som døjer med økonomien.
e.r

null

Publiceret 16 August 2016 08:00