Børn:

Smukke penge til smukke Grønland

Lokalafdeling af Soroptimisterne får 25.000 kroner fra Smukfond

Et af de projekter, der fik penge fra Smukfonden i forbindelse med generalforsamlingen forleden i Skanderborg Festivalklub, er et projekt for børn og unge på Grønland.
Det er Skanderborg Soroptimistklub, der har søgt Smukfonden om tilskud, og det resulterer i en donation på 25.000 kroner til Soroptimist International, Skanderborg klubben.

Væresteder til børn

Pengene skal bruget til børneprojektet Nanu, der hjælper grønlandske børn i kampen mod ensomhed og udsathed, oplyser Anna Rosenqvist på vegne af klubben i en pressemeddelelse til Lokalavisen.
Nanu er et projekt drevet af frivillige, hvor man dels gennem oprettelse af væresteder, dels gennem forskellige aktiviteter, forsøger at hjælpe børn, der er socialt udsatte. Det kan være problemer med alkohol, incest, omsorgssvigt og lignende.
Weekender og ferier kan ofte være vanskelige for børn og unge i et grønlandsk hjem, hvor der ofte er diverse misbrug. Derfor tilbyder man børn og unge fra disse hjem, at tilbringe weekender i gode sociale rammer under ordnede forhold på væresteder.
Beløbet gør det også muligt, at sende nogle børn på en sommerlejr, tilføjer Anna Rosenqvist, som glæder sig over donationen fra Smukfest, som nu sendes videre til Nanu-projektet og udsatte grønlandske børn.
e.r.

Smukfonden
Der blev uddelt i alt 313.500 kroner til 12 forskellige projekter
Fonden havde modtaget mere end 60 ansøgninger til projekter, der til sammen søgte om 1,5 millioner kroner
Alle indstillinger er skrevet af medlemmer af festivalklubben
Der blev givet tilskud på mellem 10.- og 50.000 kroner

Publiceret 22 January 2016 11:00

SENESTE TV