Unge iværksættere til kæmpe ide-møde

71 elever fra lokalområdets handelsskole deltager sammen med tusinde andre til en dyst på gode ideer

Hvem har de bedste og mest innovative ideer?
Sådan lyder spørgsmålet, når mere end 3000 elever og studerende fra hele landet mødes til Danisk Entrepreneurship Avard 19. november i Fredericia.
Der deltager 71 elever fra Skanderborg-Odder Handelsskole.
Eleverne er på forhånd blevet undervist i innovation og entreprenørskab, og nu får de muligheden for at præsentere deres gode idéer over for Danmarks skarpeste erhvervsfolk.

Lærer at tænke kreativt

”Når elever får undervisning i entreprenørskab, så lærer de at tænke kreativt, få idéer og også at gøre idéerne til virkelighed. På Danish Entrepreneurship Award kommer vi til at se resultatet af de unges kreativitet, og her har eleverne også en unik mulighed for at teste deres idéer af mod andre. Samtidig får de sparring og inspiration fra de mange erfarne iværksættere og erhvervsfolk, og dermed får de også en masse læring med hjem,” siger Camilla Ryge Leth, som er projektleder for Danish Entrepreneurship Award.
Der er seks forskellige konkurrencer på Danish Entrepreneurship Award, som de mange idérige elever og studerende kan deltage i.
Størst er Idékonkurrencen, hvor over 2000 elever og studerende deltager – her konkurrerer man mod andre på ens egen alder.
De yngste elever i 6.-7. klasse kan deltage i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, og derudover er der Da Vinci-konkurrencen for ungdomsuddannelser samt Designtalent for kreative studerende.
Desuden er der konkurrence om tre mikrolegater, som bliver uddelt til studerende med flyvefærdige iværksætteridéer.
Danish Entrepreneurship Award vil tillige byde på foredrag, spændende workshops, kreative zoner og rådgivning fra en lang række erhvervsfolk.

Erhvervsfolk stiller op

Blandt de mange erhvervsfolk, der har valgt at stille gratis op for at rådgive og sparre med de unge idémagere, er virksomheder som Nordea, Opfindertjenesten, Dansk Industri, Dana og mange andre.

Publiceret 06 November 2015 12:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV