Børnene er i centrum, når en lokal afdeling af Coding Pirates slår dørene op i Skanderborg. Nu kan interesserede melde sig til og høre nærmere på et møde hos Kamstrup. Foto: Benjamin Pomerleau.

Børnene er i centrum, når en lokal afdeling af Coding Pirates slår dørene op i Skanderborg. Nu kan interesserede melde sig til og høre nærmere på et møde hos Kamstrup. Foto: Benjamin Pomerleau.

Kode-piraterne slår til med filial i Skanderborg

Bredt samarbejde i lokalt erhvervsliv bag initiativ, der skal lære børn om teknologi

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

I Skanderborg kan børn i alderen 7-17 år lære om it-kreativitet, kodning og nye teknologier, når en lokal afdeling af Coding Pirates slår dørene op i efteråret.
Coding Pirates er en forening, der siden begyndelsen i 2014 har lavet workshops for børn og unge om it-kreativitet, designprocesser og læring om nye teknologier. Børnene og de frivillige leger, bygger og lærer med teknologier, og på den måde får børnene et andet kendskab til teknologien.
Torsdag den 27. august klokken 17-19 vil der være et arrangement på Kamstrup, hvor interesserede frivillige og interesserede børn kan komme og få en snak med Coding Pirates. Det bliver muligt at prøve nogle teknologier og møde partnerne bag Coding Pirates Skanderborg.
De nye initiativer for at fremme børns teknologiforståelse og it-kreativitet i Skanderborg sker på baggrund af et bredt samarbejde mellem det lokale erhvervsliv, institutioner i byen og kodeforeningen.
Skanderborg Ungdomsskole sætter rammerne til kode-aftenerne, mens virksomhederne Kamstrup, Dansk IngeniørService og også kommunens erhvervsråd, ErhvervSkanderborg støtter op om projektet, og medvirker til, at børn og unge får øjnene op for de naturvidenskabelige fag og kan tænde gnisten på en legende og kreative måde.
“Kamstrup er afhængig af veluddannede og dygtige medarbejdere inden for disse områder, og vi vil derfor gerne støtte op om et projekt, som kan skabe interesse for teknik og IT,” fortæller Michael Stubbe, Vice president of HR i Kamstrup.
Direktør Michael Gadeberg fra Dansk IngeniørService (DIS) siger:
“Vi er rigtige glade for, at vi kunne bidrage til et initiativ som Coding Pirates i Skanderborg. Hos DIS brænder vi for teknik, og vi vil derfor rigtig gerne støtte ligesindede ildsjæle, der ønsker at øge interessen for IT og teknologi hos lokale børn og unge.

Publiceret 26 August 2015 16:00

SENESTE TV