Sampakningen af valgkort er en rigtig god ide, men Venstres Rasmus Ingemann kan ikke tage æren for det forslag

Sampakningen af valgkort er en rigtig god ide, men Venstres Rasmus Ingemann kan ikke tage æren for det forslag

Ung Venstreløve kom for langt frem i skoen

KMD laver sampakkede valgkort til alle kommuner - ikke kun til Aarhus

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Venstres unge byrådsmedlem, Rasmus Ingemann (V), havde rod i researchen, da han i midten af marts udsendte en pressemeddelelse, hvori han foreslog, at Skanderborg Kommune skulle følge Aarhus' eksempel og spare penge ved at sampakke valgkortene til det forestående EU Parlaments valg og folkeafstemningen om EUs patentdomstol.
Ved Byrådsmødet 26. marts kom han ind på forslaget igen og fremhævede det som et eksempel på, hvordan der stadig er potentiale for effektiviseringer i kommunen.
Det blev for meget for de Radikales Maria Baagøe Bove, der gjorde Lokalavisen opmærksom på, at sampakningen af valgkort overhovedet ikke er Venstres ide. Og det har hun fuldstændig ret i.
”Det er korrekt, at vi hidtil har udsendt to valgkort, men vi har gennem et godt stykke tid arbejdet på, at valgkortene ved dette valg skal udsendes samtidig. De stemmeberettigede borgere vil modtage et brev i format som en A4 side, hvorpå der står nogle stamoplysninger og indeholdende de to valgkort, ligesom man kender det fra fakturaer med et girokort i bunden,” forklarer KMDs valgansvarlige Steen Østergaard.

Sparer 25 millioner kroner

”Det er et ønske, mange kommuner har fremført, fordi det kan spare dem for mange kroner i porto. Tilsammen vil kommunerne ved det kommende EU Parlamentsvalg i maj spare 25 millioner kroner.”
Er det en løsning, I har skabt til en enkelt kommune, som nu gøres generel?
”Nej, der er tale om en generel ændring af måden, vi laver valgkortene på. Det er ikke udviklet specifikt til en kommune – det er en ”one size fits all”-løsning,” understreger Steen Østergaard.
Rasmus Ingemann selv er ked af den misforståelse, han er gået til medierne med.
”Jeg var ikke klar over, det var en løsning, KMD havde lavet til alle kommuner. Jeg havde læst i en artikel i Aarhus Stiftstidende, at Aarhus som den eneste kommune ville sampakke valgkortene,” siger han.
”Jeg er ked af, hvis det går ud over min troværdighed. Troværdighed er altbetydende for os politikere,” konstaterer Rasmus Ingemann.

null

Publiceret 10 April 2014 18:00