Der er dejligt men også kedeligt på landet, mener unge fra landdistrikterne.

Der er dejligt men også kedeligt på landet, mener unge fra landdistrikterne.

De unge keder sig i landdistrikterne

Teenagere på landet savner fristeder uden voksenkontrol, viser rapport

Af
Af Hans Larsen

Det kan godt være, at der er så dejligt ude på landet, men hvis man er ung og sulten på oplevelser, kan det være en kedelig affære at vokse op i landdistrikterne.
Det viser en ny rapport, som Ministeriet for by, Bolig og Landdistrikter har fået udarbejdet hos Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitets afdeling i København og som fremlægges på en landdistriktkonference.
De unge fortæller i rapporten, at livet på landet har givet dem et dejligt børneliv, og de ser for sig, at de en dag kan vende tilbage for at give deres egne børn et godt børneliv.
Men midt i teenageårene trækker byerne, ikke mindst på grund af de mange fristeder, hvor de unge kan prøve sig selv af og udvikle sig på egne præmisser. Selv om der eksempelvis er gode sportsfaciliteter i lokalområderne på landet, så oplever de unge, at de falder igennem i de tilbud, og de savner mere ungdomsprægede tilbud, som er rettet mod netop dem.
”De sidste år inden de unge bliver rigtig voksne er vigtige, for det er her de folder sig rigtigt ud som selvstændige individer. Derfor er det også vigtigt, at der er gode rammer for et ungdomsliv,” siger Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter.

Publiceret 02 April 2014 10:45