Lettelse over dom på svindelramt skole

Bestyrelsen klar til at rejse erstatningskrav mod tidligere ledere på byens uddannelsescenter

Af
Af Bettina Sønderskov

Bestyrelsesformand Sonja Mikkelsen på Skanderborg-Odder Center for Uddannelse er lettet over, at den første dom i en sag om svindel med millioner af kroner på skolen faldt i sidste uge.
Her blev en tidligere ledende medarbejder idømt tre måneders fængsel og fængselsstraf, efter at have tilstået, at han svindlede med fiktive kursister i stor stil for at redde skolens økonomi.
"Det understreger alvoren i det, der er foregået på skolen, og at bestyrelsen gjorde ret i at suspendere de involverede," siger hun.
Svindelsagen på uddannelsescentret rullede i september sidste år, da bestyrelsen bortviste tre direktører samtidig med, at der dukkede grove beskyldninger om svindel med skolens midler op i medierne. Lige siden har skolen været nødt til at betale løn til to af de tre direktører. Manden, som nu har tilstået, at han har svindlet har ifølge Sonja Mikkelsen selv sagt op, mens to andre tidligere direktører formelt stadig er ansat på skolen.
"Vi kan ikke gøre andet ifølge tjenestemandsloven, så længe de ikke er dømt for noget ulovligt og ikke selv siger op," siger Sonja Mikkelsen, som ser frem til, at der bliver rejst tiltale mod de andre mistænkte i sagen.
Det sker ifølge anklageren i løbet af efteråret. Når der er faldet dom i sagen, er bestyrelsen på Skanderborgs uddannelsescenter, som huser Handelsskolen, HF og en række andre uddannelser, klar til at forlange erstatning af de tidligere ledere.
"Hvis vi overhovedet har mulighed for at rejse erstatningskrav mod dem, vil vi gøre det. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at få de penge tilbage, som vi eksempelvis har udbetalt i løn til dem," siger Sonja Mikkelsen.

Publiceret 02 October 2012 11:45

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV