Byggeriet er genoptaget

Murere er igen i fuld gang med at færdiggøre rækkehusene i Hørningparken efter syv ugers blokade

Af
Af Marianne Gay

I forrige uge kom der igen gang i byggeriet af de 250 rækkehuse, som skal udgøre Hørningparken. Arbejdet var ellers gået i stå i maj, da firmaet ETB Totalentreprise, som stod for murerarbejdet, gik konkurs, og de ti murere og murerearbejdsmænd stod tilbage med mere end en halv million kroner til gode. Siden har murerene blokeret byggepladsen, da bygherren, Hørningparken Aps, flere gange har prøvet at andre byggefirmaer til at overtage det blokaderamte arbejde.
Nu er konflikten dog løst ved, at Hørningparken Aps ved Niels Albertsen, opretter et byggefirma, som overtager murerarbejdet og ansætter murerne fra det konkursramte firma, der samtidig får løn for de syv ugers ventetid.
"Det er vel, hvad vi godt kan tillade os at kalde en succeshistorie," siger Arne Knudsen, formand for Murerene i Århus til Fagbladet 3F.
Også medarbejderne er tilfredse med den nye aftale.
"Kan vi være andet? Vi har sikret vores krav, fået betaling i de syv uger, vi har gået ledige og passet byggepladsen, og så får vi lov at gøre arbejdet færdigt. Det kan man da godt kalde en sejr," fortæller murersvend Benny Rasmussen til fagbladet 3F.
Hørningparken er et af de største igangværende boligbyggerier i Århusområdet, og der har tidligere været fokus på byggepladsen, da en polsk arbejder blev dræbt ved en udgravning før jul.

Publiceret 22 July 2008 03:00