Fortællebænk med indbygget lyd tegnet af arkitekt Stephan Gustin. F.v. Else Søjmark, Merete Pryds Helle og Tage Nielsen.
Fortællebænk med indbygget lyd tegnet af arkitekt Stephan Gustin. F.v. Else Søjmark, Merete Pryds Helle og Tage Nielsen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny bænk ved møllen er fuld af historier

Lokalhistorie på lydbånd kan høres, når man sætter sig til rette på den nye bænk i Gl. Rye

Den arkitekttegnede bænk leder egentlig mere tankerne hen på en rekvisit fra en science fiction-film end på kulturarv og lokalhistorie.

 

Men det er ikke desto mindre meningen med den nye bænk, der er opstillet ved Gl. Rye Mølle, at her skal man sætte sig til rette for at høre bænken fortælle et stykke lokalhistorie.

 

Lydfil og højtaler i bænken

Historierne er indtalt af skuespillere på en lydfil og gemt i bænken, og lyden kan høres via ny lydteknologi, når man holder hænderne for ørene.

 

Projektet er støttet af Kulturministeriet og de seks kommuner gennem kulturaftalen Kulturring Østjylland 2017.

Formanden for Kultur og Sundhedsudvalget i Skanderborg Kommune, Tage Nielsen (Rad. V) glæder sig over bænken og dens placering:

 

“Gl. Rye er et område med en rig historie fra at have haft eget tingsted, galgebakke og Øm Kloster, hvorfra munkene bragte rigdom til området og frem til nu, da Gl. Rye er årets landsby i kommunen og udmærker sig som velfungerende og klimavenlig med aktive og engagerede borgere, der er med til at udvikle.”

 

Projektet er udviklet sammen med lyddesigner Marie Koldkær Højlund og Søren Lyngsø Knudsen. Der opstilles bænke i hver af de seks kommuner bag.

Publiceret: 13. Oktober 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere