René og Louise Mammen, der ses til venstre, bød gæsterne velkommen ved åbningsreceptionen på deres pop up gourmet-restanrant i Laden på Vestermølle, hvor de er rykket ind i januar med deres faste stab. Foto: Bollerup
René og Louise Mammen, der ses til venstre, bød gæsterne velkommen ved åbningsreceptionen på deres pop up gourmet-restanrant i Laden på Vestermølle, hvor de er rykket ind i januar med deres faste stab. Foto: Bollerup
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Michelin-restaurant på Vestermølle

Substans er for en tid rykket ud fra Aarhus til bredden af Skanderborg Sø

 

 

Restaurant Subsans blev åbnet i Frederiksgade i Aarhus af Skanderborg-parret Louise og René Mammen i 2005 og fik i februar 2015 en Michelin-stjerne, som siden er fornyet både i 2016 og 2017.

 

Nu prøver de så noget helt nyt.

 

LÆS OGSÅ: Substans: Det er Michelin på jysk

 

Mens køkkenet ved restauranten i Aarhus renoveres, er Restaurant Substans på gæstevisit i Laden på Vestermølle ned til Skanderborg Sø. Restauranten kalder det selv for en pop up måned på Vestermølle.

 

Onsdag holdt de en åbningsreception med små smagsprøver på michelin-restaurantens formåen for en indbudt skare.

 

Lokalet var smukt og enkelt indrettet med lette plankeborde og lyse møbler, levende lys og med en personlig velkomst ved indgangen.

 

Restauranten har åben onsdag-lørdag resten af januar med sidste åbningsdag lørdag 27. januar. Der er allerede så stor interesse for at opleve Substans på Vestermølle, at alt er reserveret både fredage og lørdagen, mens der endnu er pladser onsdage og torsdage.

“Vi har før talt om, at vi havde lyst til at komme ud af Aarhus og få naturen med. I Frederiksgade har vi biler og forretninger omkring os. Og da vi skulle renovere køkkenet i Frederiksgade, tænkte vi ud af boksen. Da vi bor i Skanderborg var det oplagt at spørge, om vi kunne rykke ind på Vestermølle,” siger Louise Mammen.

 

“Her har vi omgivelserne med os, og det er altafgørende for restaurationsoplevelsen. Det føles helt rigtigt at være her,” siger hun.

Muligheder på Vestermølle

I forvejen bruges Laden på Vestermølle samt den fredede dansepavillon til et stort antal arrangementer, også med spisning.

 

“Vi har alle typer arrangementer, både fødselsdage, bryllupper og konfirmationer. Også mindesammenkomster,” siger Jørgen Lund Christiansen, der er formand for Møllelauget.

““Det er sjovt for os at prøve det her. Nogle folk heromkring får nok lyst til at besøge Substans på Vestermølle. Men det kunne også være, nogle folk fra Aarhus kommer en tur herud, og vi er glade for, at vi får præsenteret de muligheder, der er på Vestermølle, for nogle nye,” siger han.

 

Jørgen Lund Christiansen havde en lille gave med til restauratørparret i form af en platte med teksten 'Giv os i dag vort daglige brød' samt henholdsvis et kilo hvedemel og et kilo rugmel malet på stenkværnen på Vestermølle og en flaske drikkevand fra helligkilden på stedet.

 

Louise Mammen afslørede også for gæsterne, at parret i forvejen bruger omgivelserne ved Skanderborg Sø, da de padler på sup board og vinterbader.

 

Gæsterne blev budt velkommen med et glas gin med hvid te, lime og rosmarin. Inden de blev budt til bords til en række udsøgte smagsprøver.

 

Louise Mammen fortalte, at menuen er inspireret af omgivelserne.

 

Substans er kendt for det afslappede gourmetmåltid med fokus på velsmag, solidt håndværk og økologiske råvarer fra lokale producenter. Men også fra naturen. På restauranten hjemmeside oplyses det, at Substans i 16 dage vil skabe en heltaftens gastronomisk oplevelse ved bredden af Skanderborg Sø.

Gæsterne fik serveret en buffet med nogle udvalgte smagsprøver på restaurantens formåen - både et rustikke og de søde. Foto: Bollerup
Gæsterne fik serveret en buffet med nogle udvalgte smagsprøver på restaurantens formåen - både et rustikke og de søde. Foto: Bollerup
Publiceret: 04. Januar 2018 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg