Liberal Alliances Linda Andrea er klar til om nødvendig at kræve en ekstra fintælling.
Liberal Alliances Linda Andrea er klar til om nødvendig at kræve en ekstra fintælling.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Liberal Alliance er ude - DF er inde med tre

Der opstod pludselig et drama, da LA-mandat skiftede til DF

Mens der endnu ved 02-tiden natten til onsdag endnu sad en hel del i valgets hovedkvarter på Fælleden og ventede på at få navnene på de 29, der udgør det nye byråd - sprang der en bombe: Liberal Alliance kommer alligevel ikke i byrådet.

Den plads, LA så ud til at vinde, går i stedet til Dansk Folkepartis Kjeld Jensen fra Hørning.

Linda Andrea (LA) var rystet, og havde ingen kommentarer. Hun bad derimod valgets praktiske ledelse fortælle, hvordan fintællingen foregår onsdag (i dag, Red.), og hvordan Liberal Alliance kan kræve omtælling.

Faktisk sker der onsdag under alle omstændigheder en ny tælling af alle stemmer. Det starter kl. 09, og resultatet vil først være kendt over middag. Hvis valgbestyrelsen så godkender valgets resultat - og Liberal Alliance stadig er utilfreds med resultatet, eller tvivler på det, kan partiet klage til Indenrigsministeriet inden for en uge.

Overraskelse hos DF

Samtidig var der både benovelse og glæde i Dansk Folkeparti. Og især hos Kjeld Jensen, partiets kandidat fra Hørning.

 

“Det er jo det, jeg har kæmpet for, så jeg er rigtig glad for det, hvis jeg kommer i byrådet. Jeg vil meget gerne i Miljø- og Planudvalget,” siger Kjeld Jensen.

 

Partifællen John Haarup Laursen er også glad for overraskelsen - om end partiet er lidt forsigtige med at glæde sig allerede nu.

 

“Men bliver vi tre i byrådsgruppen, betyder det, at vi kan være repræsenteret i flere udvalg,” siger John Haarup Laursen (DF).

Publiceret: 22. November 2017 03:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Valget netop nu