Fatma Øktem vil have E45 udvidet. Pressefoto

Fatma Øktem vil have E45 udvidet. Pressefoto

Debat: Ny trafikaftale gør livet lettere for familierne og erhvervslivet

Den nye indfrastrukturplan er en gave til Østjyderne, der kan se frm til mindre ventetid i myldretidstrafikken, mener Fatma Øktem

trafik Med trafikplanen til 112 milliarder kroner gør Venstre Østjylland en kæmpe tjeneste. Vi gør livet lettere i hele Østjylland.

Vi gør livet lettere for Østjyllands erhvervsliv, som i dag er hæmmet af, at medarbejdere og transporter til og fra virksomhederne sidder fast i køer på E45.

Og vi gør livet lettere for østjyske pendlere. Ikke mindst de mange østjyske forældre, der skal hente og bringe børn i begge ender af et travlt arbejdsliv, gør vi nu en kæmpe tjeneste. Nu bliver det bedre at være far og mor i Østjylland. De kan komme hurtigere hjem til ungerne, når de har fri.

Det har den første udvidelse til seks spor på strækningen fra Aarhus Syd til Skanderborg Syd jo allerede vist. Østjyderne sparer mange timer hver uge. Og nu går vi hastig videre.

Med den nye aftale er jeg ikke alene om at ønske seks spor på E45 på hele strækningen fra Vejle til Skanderborg. Og fra Skanderborg og hele vejen til Randers. Nu står hele regeringen bag den ambition – og Dansk Folkeparti også. Det er så vigtigt. Og det er et rigtig godt argument for, at danskerne stemmer blåt, når der bliver valg.

6 spor fra Skanderborg til Vejle

Vi går allerede i 2021 i gang med udbygningen af E45 til seks spor fra Vejle til Skanderborg og i retningen fra Aarhus S til Aarhus N.

Men vi slutter ikke der. E45 er en af Danmark vigtigste hovedfærdselsårer. Den binder Danmark sammen. Derfor bliver min kamp for bedre østjysk infrastruktur ved, til vi er helt i mål med de seks spor på strækningen fra Vejle til Randers.

Desuden har jeg tænkt mig at kæmpe for at Aarhus Kommune får mulighed for at realisere den Marselistunnel, som kommer til at løse store trafikudfordringer i Aarhus i de kommende år.

Aarhus skal have de samme muligheder for at realisere infrastrukturprojekter, som Folketinget giver København.

Publiceret 15 March 2019 10:00