Arkivfoto Per Bille

Arkivfoto Per Bille

Debat: Turismefokus skal rettes indad

Visit Skanderborg kan sagtens samarbejde med både turistorganisationen i Aarhus omkring og ligeværdige partnere i Søhøjlandet

Af
Martin Frausing-Poulsen

Kjeld Jensen og John Haarup Laursen

byrådsmedlemmer (DF)

Hvor skal du hen du?

Ja, det spørgsmål skal byrådet i nærmeste fremtid tage stilling til, når der tales om Visit Skanderborg, for regeringen har besluttet, at der skal ske en sammenslutning af turistorganisationerne i Danmark, så man kommer ned på et mindre antal.

Regeringen lokker med et tilskud på 40 mio. kr. til fordeling mellem de nye organisationer, og da man forventer, at der kun skal være ca. 20, så er det meget let at regne ud, at der kun bliver omkring 2 mio. kr. til hver af disse. Skulle nogen mene, at det er en gulerod for at gå sammen med andre, så er svaret fra DF i Skanderborg et klart nej.

Men hvad gør man så? Jo, byrådet lytter til virksomhederne inden for turisterhvervet i kommunen, og så skal man gøre op med, om man vil være lillebror til en storebror eller finde nogle ligeværdige legekammerater. I hvert fald skræmmer sporene fra andre sammenlægninger, som regeringen har krævet - senest Østjyllands Brandvæsen, hvor storbroderen har vundet alt og hvor de små brødre blev taberne.

Hvad muligheder er der så for Visit Skanderborg? Man kan sagtens samarbejde med turistorganisationen i Aarhus omkring enkelte opgaver samtidig med, at man arbejder sammen med andre ligeværdige partnere i Søhøjlandet.

For Dansk Folkeparti er det meget vigtigt, at vi beholder vort lokale islæt, og vi ser meget gerne, at der fremadrettet bliver sat endnu mere fokus på turismen i Skanderborg kommune.

Publiceret 21 February 2019 14:00