Virksomhederne i Skanderborg og Odder kommuner efterspørger så mange elever, at vi de senere år lokalt har haft for få elever til at opfylde virksomhedernes ønsker, lyder det i læserbrevet. Arkivfoto

Virksomhederne i Skanderborg og Odder kommuner efterspørger så mange elever, at vi de senere år lokalt har haft for få elever til at opfylde virksomhedernes ønsker, lyder det i læserbrevet. Arkivfoto

Debat: Der er nærmest garanti for elevplads i lokale virksomheder

uddannelse Når du om lidt skal vælge ungdomsuddannelse, så giv lige en erhvervsuddannelse en ekstra overvejelse.

Der er nærmest garanti for en elevplads i en lokal virksomhed, når du vælger at gå i gang med EUX Business eller EUD Business på SCU på Campus Skanderborg eller Campus Odder.

Virksomhederne i Skanderborg og Odder kommuner efterspørger så mange elever, at vi de senere år lokalt har haft for få elever til at opfylde virksomhedernes ønsker. Så kom på SCU og kom godt i gang med uddannelse og arbejdsliv, der kan føre til mange forskellige job, karrierer og videregående uddannelser.

Går du i 9. eller 10. klasser eller er forældre til unge i den alder, behøver du ikke at være i tvivl om, hvorvidt et valg af EUX eller EUD nu også kan afsluttes med en færdig elevuddannelse i vores lokalområde.

Virksomhederne i vores område har mange gode og forskelligartede elevpladser, f.eks. Indenfor logistik, administration, handel, specialbutikker, event, IT mm. Og der er en plads til alle. Der er mere end 200 virksomheder beliggende i Skanderborg og Odder kommuner, der er godkendte til at have elever.

Vælger du EUX Business får du direkte adgang til en elevplads og til at læse videre, fordi du både får erhvervsuddannelsens grunduddannelse og en gymnasial uddannelse samtidig.

Som elev på i en virksomhed får man løn, der er bestemt af aftaler imellem danske arbejdsgivere og HK. En business-elev får i øjeblikket cirka 13.500 kr. i løn om måneden.

Der lægges en uddannelsesplan for, hvad man skal lære i elevtiden, der er en elevansvarlig på virksomheden, man kan holde sig til, og man har også en ansvarlig underviser på skolen, når du deltager i de obligatoriske skoleophold, der varierer i længde alt afhængig af retning. Selve elevtiden tager to år.

Vil du derefter videre med akademiuddannelser eller en af de mange Bachelor uddannelser, så kan du altid vende tilbage til sådanne uddannelser på fuld tid med SU, mens der også er gode muligheder for videregående deltidsuddannelser i kombination med, at man fortsat har arbejde.

Det er derfor meget attraktivt at vælge uddannelse der kombinerer videreuddannelsesmuligheder med en tidlig indtræden på arbejdsmarkedet.

Så gi’ det en ekstra overvejelse, inden du bestemmer dig for dit valg af ungdomsuddannelse.

Publiceret 29 January 2019 16:00