Stop tyven!!

Det skal være slut med, at butiksejere står og ser afmægtige til, mens de samme tyve igen og igen åbenlyst forlader butikken med stjålne varer

Af
Birte M. Andersen

Byrådsmedlem for Venstre og Folketingskandidat Østjylland

De tre regeringspartier vil med nye initiativer komme organiseret butikstyveri til livs. Der skal sættes en effektiv stopper for, at organiserede butikstyve hærger i butikker landet over.

Derfor vil vi sætte ind med strengere straffe, med et mere synligt politi – og med et mere konsekvent fokus på udvisning, sådan som det kommer til udtryk i finanslovsaftalen.

Det skal være slut med, at butiksejere står og ser afmægtige til, mens de samme tyve igen og igen åbenlyst forlader butikken med stjålne varer. TV2 har afdækket, at kriminaliteten i vidt omfang er organiseret og at omrejsende grupper af udenlandske kriminelle er involveret.

Man skal kunne regne med, at politiet rykker ud, og derfor styrker vi det lokale politiarbejde med yderligere 150 lokalbetjente – oveni de ekstra ressourcer, vi i flere omgange har afsat til politiet. (1,3 mia. kr. i årene 2018-2021).

Det betyder hyppigere patruljering, hurtigere udrykning ikke mindst i de områder, der er særligt udsatte. Den lokale tryghed skal sikres.

Jeg har snakket med Formand for Skanderborg Cityforening Lene Langballe, som er glad for initiativet. Hun siger til mig: Det er voldsomt frustrerende at opleve denne form for kriminalitet. At stå magtesløs og se på mens ens værdier forsvinder ud af fordøren, og man intet kan stille op. Derfor er det på høje tide at samfundet griber ind og stopper denne form for kriminalitet.

Tyvene skal straffes hårdere, og politiet bliver styrket med en særlig efterforskningsenhed i forhold til de udenlandske tyvebander – og lovgivningen bliver strammet op, så flest muligt udenlandske kriminelle kan blive udvist med det samme.

Styrkelsen af det lokale politi, dets synlighed og tilgængelighed er en hjertesag – som fællesskab skal vi stræbe efter, at borgerne kan leve i frihed for kriminalitet – det arbejder regeringen for, og det vil jeg arbejde for.

Publiceret 09 December 2018 17:30

SENESTE TV