DEBAT: Udvalgsmøder med mere indhold

Det har været et spændende, berigende og hårdt første halvår.

Jeg sidder i to udvalg: Socialudvalget og Kultur-, Sundhed- og Beskæftigelsesudvalget. Jeg var noget nedtrykt i januar efter de to første udvalgsmøder og tænkte, at det her kunne gå hen og blive en blandet fornøjelse.

Det var så meget anderledes, end jeg havde regnet med. Jeg troede, at vi skulle starte med at brainstorme, få overblik, prioritere og sætte retning. Jeg troede, at vi i højere grad skulle skabe og udvikle politik. Det var der dog overhovedet ikke lagt op til fra formanden og embedsværket.

I Socialudvalget, hvor alle på nær én var ny, forsøgte jeg at inspirere de andre politikere og embedsværket til en hel anden start. Her syntes de fleste, at vi bare skulle tage det helt stille og roligt og bruge det første halve år på at komme ind i tingene. I Kultur-, Sundhed- og Beskæftigelsesudvalget var jeg den eneste helt nye i klassen. Her startede første møde op næsten som om, det bare var et nyt møde i rækken.

Det tog mig lige et møde mere, før jeg besluttede, at jeg altså ikke var kommet i byrådet for at bruge et halvt år på at klappe hesten og kun forholde mig til sager, som embedsværket havde sat på dagsordenen. Nå, hvad gør man så? Ja, så må man selv sætte punkter på dagsordenen. Jeg blev overrasket over, at det var en sjældenhed, at udvalgsmedlemmerne gjorde det.

De punkter, der har været mest vigtige for mig, som jeg har sat på dagsordenen i Socialudvalget er, mit ønske om at få et Udsatteråd og en Udsatte politik. Socialudvalget har hverken sagt ja eller nej, men ønsker en undersøgelse af området. I Kultur-, Sundhed og Beskæftigelsesudvalget har jeg haft dagsordenspunkter om et borgermøde om Jobcentret og kontinuerlige evalueringer fra borgere, der kommer på Jobcentret. Disse blev ikke imødegået af udvalget. Selv om jeg fik nej, tror jeg det har stor betydning bare at have stillet spørgsmålene

Det glædelige ved begge udvalg er, at de fleste både politiker og embedsfolk er søde og på den måde føler jeg mig godt tilpas. Jeg oplever egentlig også, at der er potentiale for et rigtigt godt samarbejde. Jeg håber dog på, at det i fremtiden vil være politikerne, der sætter mere retning og i højere grad vil være med til at sætte dagsorden for møderne.

Nu går jeg på sommerferie med rimelig ro i maven og et hoved, der er fyldt op med god viden og erfaringer. Glæder mig til at mødes igen i august til 2. halvleg af 2018.

God sommer til byråd og embedsværk.

Publiceret 06 July 2018 11:00

SENESTE TV