DEBAT:

Ry skal have svømmehal

Af
Fra bestyrelsen for foreningen Ry Svømmehal

Karsten Bak

Thomas Cordtz og Johan Elm Mikkelsen

Thorsvej 20

Ry

Ry skal have en svømmehal. Nu skal det være.
Vores vision og ønske er, at få bygget en svømmehal til skoler og offentligheden i Ry inden for 5-6 år. Alle skal kunne svømme lokalt.
Læs også: Svømmehal i Ry: Våd drøm jagtes intensivt
Det skal først og fremmest ske for private midler, men med kommunen som medspiller. På sigt håber vi på, at kommunen vil yde et driftstilskud.
Missionen er at indsamle et investeringsfundament på 40-50 mio. kr. og dermed skabe basis for, at der bygges et svømmecenter i Ry-området.
Svømmecenteret skal tilgodese behov fra flere interessentgrupper: Foreninger, lokale skolers elever, ældre borgere, folk under genoptræning, handicappede og andre med specielle behov samt offentligheden generelt. Forhåbningen er ,at investeringen kan ske med fondssøgning, lokal støtte og private investorer.
I Ry er det et stort behov for en svømmehal. Det er ikke en mulighed kun at henvise til andre svømmehaller. For det første giver det ikke vores børn mulighed for selv at tage til svømning, og for det andet er der ofte ikke plads i de omkringliggende svømmehaller.
Vores skoler bruger uanede mængder af tid og ressourcer på at fragte børn fra Ry til Skanderborg til svømmeundervisning, og der er ikke plads på diverse hold til de mange, der ønsker at gå til svømning i deres fritid.
I Ry er vi godt og vel 6000 indbyggere. Tæller vi Gl. Rye, Javngyde, Bjedstrup og Låsby med, når vi snildt op på 9.500. Vi er sikre på, at en svømmehal i Ry nok skal blive fyldt op.

Publiceret 17 November 2017 17:30

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV