DEBAT:

Samvirket vil tage ansvar

Af
John Haarup Laursen (DF)

byrådsmedlem og medlem af Kultur- og sundhedsudvalget.

På idrætssamvirkets årsmøde i foråret, havde jeg fået fornøjelsen at komme med et indlæg, ”Hvad vil Skanderborg med idrætten og hvad vil idrætten med Skanderborg kommune”. Dette set ud fra min erfaring, som mange års arbejde indenfor idrætten og nu også som kommunalpolitiker.
Læs også: Skanderborg skal have en visionær idrætspolitik
Det glæder mig meget at Idrætssamvirket har fuldt op på min opfordring til at gå mere aktivt ind i at gøre forholdene for idrætten bedre i Skanderborg kommune og bliver foreningernes sparringsparter i forhold til kommunen og samtidig blive et synligt talerør for idrætten i kommunen.
Skanderborg kommune er placeret, som nr. 39 i den undersøgelse, som Dansk Idrætsforbund har lavet, hvor man sammenligner idrættens vilkår i de enkelte kommuner, det er områderne frivillighed, faciliteter, økonomi og idrætspolitik.
Skanderborg kommune er rykket 13 pladser op fra da sidste undersøgelse blev lavet. Om vi kan blive Danmarks bedste idrætskommune ved jeg ikke, men et samarbejde mellem idrætsforeningerne, idrætssamvirket samt kultur og sundhedsudvalget, vil helt sikkert få kommunen længer op ad listen. Idrætten har pt. rigtig mange ønsker om udvidelse af idrætsfaciliteter, men det er vigtigt at der bliver lavet en samlet plan, så vi ikke igen skal se, at der bliver lavet nogle forskellige hovsa løsninger rundt i kommunen.
Idrætssamvirket kan være med til at skabe nogle gode rammer for kommunens borger, men det forpligter kommunens idrætsforeninger til at støtte op om idrætssamvirket i deres arbejde fremover. Idrætssamvirket er idrættens talerør til gennem kultur og sundhedsudvalget og op til byrådet, og det skal idrætten give dem plads til at være.

Publiceret 15 November 2017 17:30

SENESTE TV